Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Archos lanceert 80 Xenon tablet met 3G en GPS

Geschreven door
Geplaatst op16 mei 2013, 18:25 CategorieAndroid

Hij dook begin deze maand al op bij een aantal winkels in Europa maar vandaag heeft Archos de nieuwe 80 Xenon tablet officieel gelanceerd. Het model is het kleine broertje van de Archos 97 Xenon, beschikt over een 8 inch display en is uitgerust met een 3G-module voor mobiel internet.

Archos 80 Xenon

Volgens de Franse fabrikant is de nieuwe 80 Xenon tablet ideaal voor diegenen die vaak buiten de deur ‘on-the-go’ zijn en dan willen beschikken over een internetverbinding. Daarnaast is de tablet voorzien van GPS voor locatiebepaling. Wat betreft de software is de tablet uitgerust met Android 4.1 Jelly Bean met toegang tot de Google Play store voor het downloaden van applicaties. Ook levert Archos een aantal eigen applicaties mee, waaronder de Media Center apps en OfficeSuite Viewer.

Archos-80-Xenon-2

De Archos 80 Xenon is zoals gezegd een 8 inch tablet, uitgerust met een IPS LCD display met een resolutie van 1.024 bij 768 pixels. Verder beschikt de tablet over een quadcore Qualcomm Snapdragon S4 processor met een kloksnelheid van 1.2GHz, 1GB aan werkgeheugen, 4GB aan opslaggeheugen en een microSD kaartlezer om het geheugen met maximaal 64GB uit te breiden. Aan de achterzijde van de tablet bevindt zich nog een 2 megapixel camera voor het maken van foto’s en video’s.

Prijs en beschikbaarheid

De Archos 80 Xenon moet vanaf volgende maand in de Nederlandse winkels liggen voor een prijs van 169,99 euro.

  • Delen:
Archos 80 Xenon
Android Jelly Bean (4.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.