Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS heeft 3 miljoen tablets verkocht in eerste kwartaal 2013

Geschreven door
Geplaatst op6 mei 2013, 15:06 CategorieHardware

ASUS is als sinds het begin van de tabletmarkt één van de meest actieve fabrikanten. Het Koreaanse bedrijf heeft de afgelopen maanden diverse nieuwe tablets geïntroduceerd en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. ASUS laat vandaag weten dat door de goede verkoopcijfers van tablets meer winst gemaakt is.

Winstgroei dankzij tablets

In het eerste kwartaal van 2013 heeft ASUS naar eigen zeggen 3 miljoen tablets verkocht. Mede hierdoor heeft het bedrijf een omzet van ruim 3.5 miljard dollar en een winst van 202 miljoen dollar behaald. Dit is een stijging van 5.8 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal en het eerste kwartaal van 2012. Hoewel de tabeltverkopen stegen daalden de verkopen van notebooks en PC componenten. ASUS zelf verwacht dat het volgende kwartaal geen groei in de verkoopaantallen plaatsvindt. Hieruit zouden we kunnen opmaken dat er volgende week tijdens Google I/O geen nieuwe Nexus 7 tablet, in ieder geval niet van ASUS, gepresenteerd wordt.

Assortiment ASUS tablets

ASUS heeft het afgelopen half jaar heel wat nieuwe tablets geïntroduceerd, waarvan de Google Nexus 7 nog steeds het meest populaire model is. Eind vorig jaar werden de Vivo Tab en Vivo Tab RT aan het assortiment Windows 8 tablets toegevoegd en in de eerste maand van dit jaar kwam daar ook de Vivo Tab Smart bij. Ook op het gebied van Android heeft de Taiwanese fabrikant nieuwe tablets geïntroduceerd, waaronder de MeMO Pad 7 en de MeMO Pad Smart.

Via: Engadget

 • Delen:
Google Nexus 7
Android KitKat (4.4)

Reacties

 1. tidde
  06 mei, 2013 om 16:47

  Typisch is dat ze totaal geen high-end merk zijn , de eee-pc was daadwerkelijk een groot succes maar de kwaliteit liet echt te wensen over accu’s en slechte schermen, nu paar jaar later met de tablets, ik bezit zelf de nexus 7, ben onder de indruk het scherm is kraakhelder en accu is redelijk, wel missen echt de belangrijkste opties (camera, sd card slot en evt gprs), helaas een misser waardoor het apparaat minder mobiel in gebruik wordt.
  Wel leuk te lezen wederom een succes.

 2. sander
  06 mei, 2013 om 20:37

  De nexus 7 32gb is mijn 3de tablet en goedkoopste.
  En voor mij de beste, ja camera achterzijde is min puntje.
  Voor de rest een top apparaat, volgende week android 4.3?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.