ASUS heeft 3 miljoen tablets verkocht in eerste kwartaal 2013

06 mei 2013 1 Minuut 2 Reacties
Google-Nexus-7

ASUS is als sinds het begin van de tabletmarkt één van de meest actieve fabrikanten. Het Koreaanse bedrijf heeft de afgelopen maanden diverse nieuwe tablets geïntroduceerd en dat heeft zijn vruchten afgeworpen.

ASUS laat vandaag weten dat door de goede verkoopcijfers van tablets meer winst gemaakt is.

Winstgroei dankzij tablets

In het eerste kwartaal van 2013 heeft ASUS naar eigen zeggen 3 miljoen tablets verkocht. Mede hierdoor heeft het bedrijf een omzet van ruim 3.5 miljard dollar en een winst van 202 miljoen dollar behaald. Dit is een stijging van 5.8 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal en het eerste kwartaal van 2012. Hoewel de tabeltverkopen stegen daalden de verkopen van notebooks en PC componenten. ASUS zelf verwacht dat het volgende kwartaal geen groei in de verkoopaantallen plaatsvindt. Hieruit zouden we kunnen opmaken dat er volgende week tijdens Google I/O geen nieuwe Nexus 7 tablet, in ieder geval niet van ASUS, gepresenteerd wordt.

Assortiment ASUS tablets

ASUS heeft het afgelopen half jaar heel wat nieuwe tablets geïntroduceerd, waarvan de Google Nexus 7 nog steeds het meest populaire model is. Eind vorig jaar werden de Vivo Tab en Vivo Tab RT aan het assortiment Windows 8 tablets toegevoegd en in de eerste maand van dit jaar kwam daar ook de Vivo Tab Smart bij. Ook op het gebied van Android heeft de Taiwanese fabrikant nieuwe tablets geïntroduceerd, waaronder de MeMO Pad 7 en de MeMO Pad Smart.

Via: Engadget

Reacties (2)