Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS FonePad met 32GB opslaggeheugen en snellere processor gespot

Geschreven door
Geplaatst op14 mei 2013, 15:12 CategorieAndroid

De ASUS FonePad, een tablet met dezelfde mogelijkheden als een smartphone, is sinds twee weken in Nederland te koop. Het toestel is beschikbaar in een 16GB versie met een 1.2GHz Intel Atom Z2420 processor. Het lijkt er echter op dat ASUS al een sneller model met meer opslaggeheugen klaar heeft staan.

Snellere ASUS FonePad

De website VRzone heeft in China een FonePad gespot die beschikt over een 1.6GHz Intel Atom Z2460 processor en 32GB aan opslaggeheugen. Het gaat hier om singlecore processor met een hogere kloksnelheid. Uit de eerste benchmarkresultaten blijkt ook dat het nieuwe model een stuk sneller is. De FonePad met 1,2 GHz Intel Atom Z2420 processor heeft in AnTuTu 5493 punten en 2940 punten in de Quadrant benchmark. De nieuw FonePad met 1,6 GHz Intel Atom Z2460 processor bereikt 10.649 punten in AnTuTu en in de Quadrant benchmark 3544 punten.

Het opslaggeheugen van 32GB kan ook nog verder uitgebreid worden met een microSD kaart van maximaal 64GB. Verder zijn de specificaties hetzelfde als het huidige model, met onder meer 1GB aan werkgeheugen, een 7 inch display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, een microSD kaartlezer, een microUSB poort en Android 4.1 Jelly Bean als besturingssysteem.

Prijs en beschikbaarheid

In China gaat dit nieuwe model voor omgerekend 284 euro over de toonbank. De FonePad met 1.2GHz processor en 16GB aan opslaggeheugen is in Nederland inmiddels te koop voor iets meer dan 240 euro. Of en wanneer het nieuwe model naar Nederland komt is nog niet bekend.

Via: Tabtech

  • Delen:
ASUS FonePad
Android Jelly Bean (4.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.