Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS K005 (MeMO Pad Smart 2) tablet duikt op bij de FCC

Geschreven door
Geplaatst op23 mei 2013, 10:35 CategorieAndroid

ASUS heeft dit jaar al een aantal nieuwe tablets gepresenteerd, waaronder de budget MeMO Pad 7 en de middenklasse MeMO Pad Smart modellen. Het ontbreekt echter nog aan nieuwe high-end modellen maar daar komt mogelijk binnenkort verandering in.

High-end ASUS tablet met Qualcomm chip

Er wordt al weken gesproken over een ASUS tablet die gaat onder de naam K005 en eerder deze maand bleek uit documenten van de NCC in Taiwan dat dit een verwijzing is naar de ME302 en dus MeMO Pad Smart 2 tablet. Over de exacte naamgeving is dus nog wat onduidelijkheid maar bij de Amerikaanse FCC, de organisatie die certificaten voor draadloze communicatie uitdeelt, is deze week de ASUS K005 opnieuw gespot.

Aan de hand van de documenten van de FCC kunnen we met zekerheid stellen dat de ASUS K005 beschikt over een quadcore Qualcomm Snapdragon S4 Pro APQ8064 processor met een kloksnelheid van 1.7GHz. Daarnaast blijkt uit de documenten dat de tablet beschikt over een 6560mAh batterij en ook in een variant met 4G/LTE ondersteuning komt. Wat betreft de overige specificaties is nog niet bevestigd, maar kijkend naar eerdere geruchten heeft deze tablet een formaat van 10.1 inch en een Full HD resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels.

De kans is groot dat ASUS de nieuwe tablet volgende maand tijdens Computex 2013 presenteert.

Via: Engadget

  • Delen:

Reacties

  1. anl
    23 mei, 2013 om 10:47

    mmmm Lekker :-) en nu maar onder de 300 euro introduceren graag…dan wordt het een koop-tip….hoewel ik graag nog ffe wacht op de nieuwe Nexus 7 met min-of-meer dezelfde specs alleen dan in 7-inch jasje (waarschijnlijk lichter en dus handelbaarder)…wel mis je (waarschijnlijk) de micro-sd uitbreidingsmogelijkheid (grrrr)
    Maar als klopt dat die nieuwe Nexus 7 voor rond de 200 euro “op straat” komt…dan is dat DE TABLET voor mij :-)
    mid-Juni toch ??

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.