ASUS K005 (MeMO Pad Smart 2) tablet duikt op bij de FCC

23 mei 2013 1 Minuut 1 Reacties
ASUS-MeMO-Pad-10-Smart-roze

ASUS heeft dit jaar al een aantal nieuwe tablets gepresenteerd, waaronder de budget MeMO Pad 7 en de middenklasse MeMO Pad Smart modellen. Het ontbreekt echter nog aan nieuwe high-end modellen maar daar komt mogelijk binnenkort verandering in.

High-end ASUS tablet met Qualcomm chip

Er wordt al weken gesproken over een ASUS tablet die gaat onder de naam K005 en eerder deze maand bleek uit documenten van de NCC in Taiwan dat dit een verwijzing is naar de ME302 en dus MeMO Pad Smart 2 tablet. Over de exacte naamgeving is dus nog wat onduidelijkheid maar bij de Amerikaanse FCC, de organisatie die certificaten voor draadloze communicatie uitdeelt, is deze week de ASUS K005 opnieuw gespot.

Aan de hand van de documenten van de FCC kunnen we met zekerheid stellen dat de ASUS K005 beschikt over een quadcore Qualcomm Snapdragon S4 Pro APQ8064 processor met een kloksnelheid van 1.7GHz. Daarnaast blijkt uit de documenten dat de tablet beschikt over een 6560mAh batterij en ook in een variant met 4G/LTE ondersteuning komt. Wat betreft de overige specificaties is nog niet bevestigd, maar kijkend naar eerdere geruchten heeft deze tablet een formaat van 10.1 inch en een Full HD resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels.

De kans is groot dat ASUS de nieuwe tablet volgende maand tijdens Computex 2013 presenteert.

Via: Engadget

Reacties (1)