Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS K008 (MeMO Pad?) tablet gespot bij de FCC

Geschreven door
Geplaatst op30 mei 2013, 23:51 CategorieHardware

Wanneer we willen weten welke nieuwe tablets binnenkort mogelijk de markt bereiken dan is de Amerikaanse organisatie voor de certificatie van draadloze communicatie, de FCC, een interessante bron. Deze organisatie publiceert dagelijks documenten van onder andere tablets die goedgekeurd zijn voor de verkoop. Vandaag hebben we een mogelijk nieuw model gespot dat gaat onder de naam ASUS K008.

ASUS K008 en K005 tablets

Over nieuwe tablets van ASUS gaan al weken geruchten, zowel over kleine 7-inch modellen als over grotere 10.1-inch modellen. Zo zagen we eerder de ASUS K005 voorbij komen wat mogelijk de MeMO Pad 2 is. Het model wat vandaag opgedoken is lijkt in ieder geval net als de K005 te beschikken over een 10.1-inch display. Uit de documenten kunnen we verder halen dat de tablet beschikt over een quadcore Qualcomm Snapdragon S4 Pro (APQ8064) processor, een camera aan de achterzijde, een camera aan de voorzijde, 32GB aan opslaggeheugen, wifi, 3G/4G communicatie en een NFC chip voor draadloze communicatie.

Aangezien het erop lijkt dat de tablet zonder aansluiting voor een keyboard dock verkocht zal worden is de kans groot dat het een model in de MeMO Pad serie wordt. Hoewel het niet in de documenten vermeld wordt lijkt het ook waarschijnlijk dat de tablet draait op Android Jelly Bean. Alles bij elkaar genomen zou je zeggen dat dit mogelijk de wifi-only versie van de K005 tablet is maar kijkend naar de verschillende batterijen en de verschillende displayfabrikanten die vermeld staan lijkt het toch om een ander model te gaan.

Computex 2013

Volgende week gaat in Taiwan Compitex 2013 van start en zien we hoogstwaarschijnlijk meer informatie voorbij komen over de nieuwe tablets van ASUS. Bekijk ook vooral even de teasers die ASUS de afgelopen dagen online gezet heeft want deze zouden wijzen op een kleine Windos 8 tablet met stylus of zelfs een Android phablet met stylus.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.