Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Benchmarktest: HP SlateBook x2 vs Google Nexus 10

Geschreven door
Geplaatst op27 mei 2013, 11:50 CategorieAndroid

HP heeft onlangs haar eerste high-end Android tablet aangekondigd in de vorm van de SlateBook x2. Dit model is een hybride laptop met afneembaar keyboard en is de eerste tablet met een quadcore Tegra 4 processor. In onderstaande video wordt de SlateBook x2 vergeleken met de Google Nexus 10.

Zowel de Google Nexus 10 als de HP SlateBook x2 draaien op Android 4.2 Jelly Bean, maken gebruik van 2GB aan werkgeheugen en beschikken over een processor die gebaseerd is op ARM Cortex A15 kernen. De SlateBook x2 beschikt echter over de nieuwe Tegra 4 quadcore processor met een 72-core GPU, terwijl de Nexus 10 is uitgerust met een dualcore Exynos 5250 processor en een Mali T604 GPU. De collega’s van Slashgear waren aanwezig tijdens de CTIA-beurs en hebben de apparaten kort met elkaar kunnen vergelijken middels een benchmark.

Zoals je in de video kunt zien weet de SlateBook x2 met Tegra 4 processor de benchmarktest in bijna de helft van de tijd die de Nexus 10 nodig heeft af te ronden. Een positief en indrukwekkend resultaat maar natuurlijk niet geheel onlogisch dat een verdubbeling van het aantal A15 kernen zorgt voor een halvering van de uitvoeringstijd van applicaties, in dit geval websites. Het is in ieder geval wederom duidelijk dat Nvidia een krachtige processor op de markt zet waarmee de prestaties van tablets weer verbeterd worden.

Via: Notebookitalia

 • Delen:

Reacties

 1. Take A Money
  27 mei, 2013 om 13:14

  Nice man tegra 4 nu maar hopen dat er een mooie 7of 8 inch komt met tegra 4 phone option en een mooie highress scherm

 2. Daan
  27 mei, 2013 om 14:19

  idd ligisch met een nieuwere processor…wel ben ik benieuwd wat het uiteindelijk met de batterij gaat doen…mooie specs…zeker de moeite waard om misschien aan te schaffen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.