Bill Gates ziet gefrustreerde iPad-gebruikers

07 mei 2013 1 Minuut 2 Reacties
Office-ipad

Hoewel Apple elke maand nog steeds miljoenen iPads over de toonbank ziet gaan denkt Microsoft-oprichter Bill Gates dat de gebruikers van deze populaire tablet niet helemaal tevreden zijn. Volgens Gates zouden ze namelijk bepaalde functies die een pc biedt missen.

In een interview met het Amerikaanse CNBC laat Gates weten dat pc’s en tablets steeds verder naar elkaar toe groeien en dat consumenten hier ook steeds meer van kunnen profiteren. Toch is dat profiteren volgens Gates lastig wanneer je een iPad hebt. Deze tablet beschikt namelijk niet over een fysiek toetsenbord en maakt het volgens Gates lastig om productief op te werken met bijvoorbeeld Office bestanden.

“But a lot of those users are frustrated because they can’t type, they can’t create documents, they don’t have Office there.”

Dit zou volgens Gates gefrustreerde iPad-gebruikers opleveren die veel meer uit een tablet kunnen halen wanneer ze bijvoorbeeld voor Microsoft’s Surface tablets kiezen. Deze modellen zijn uitgerust met een fysiek keyboard en maken het mogelijk Office programma’s te gebruiken. Hierdoor krijgen consumenten een tablet die meer op een desktop computer of laptop lijkt.

Toch moet bij dit alles gezegd worden dat er inmiddels heel wat applicaties en toepassingen ontwikkeld zijn waardoor Office documenten ook zonder problemen op een iPad bewerkt kunnen worden. En er zijn natuurlijk ook een hoop toetsenborden los aan te schaffen voor gebruik met een iPad. De echte Office applicaties van Microsoft ontbreken echter nog en het ziet er niet naar uit dat deze op korte termijn verschijnen. Volgens de meest recente geruchten zouden Office apps voor Android en iOS pas in de herfst van 2014 verschijnen.

Reacties (2)