Bluetooth Smart ondersteuning in volgende Android versie

16 mei 2013 1 Minuut 0 Reacties
Bluetooth-Smart

Direct na de presentatie van Google stuurde de Bluetooth Special Interest Group een persbericht uit met de aankondiging dat de volgende versie van Android Bluetooth Smart zal ondersteunen.

Dit houdt simpel gezegd in dat tablets en smartphones die op de nieuwe versie van het besturingssysteem draaien minder energie verbruiken voor de communicatie met Bluetooth accessoires als Smartwatches en headsets. Android is hiermee het laatste grote platform dan Bluetooth Smart ondersteunt.

Android 4.3 of Android 4.2.3?

Uit navraag van AndroidPolice bij de Bluetooth Special Interest Group blijkt dat men de update van Android binnen enkele maanden verwacht. Het is echter niet duidelijk of het gaat om een zeer kleine update in de vorm van Android 4.2.3 Jelly Bean of een grotere update in de vorm van Android 4.3 Jelly Bean. Ook google zelf geeft niet veel duidelijkheid. In een reactie op Google+ geeft Google’s Dan Morrill aan dat Android een onderwerp voor een andere dag is. Waarschijnlijk wordt de nieuwste versie van het besturingssysteem, mogelijk met nieuwe hardware, dus op een apart evenement aangekondigd.

Reacties (0)