Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Chinese processors voor tablets veroveren 20 procent marktaandeel

Geschreven door
Geplaatst op10 mei 2013, 10:44 CategorieHardware

We zien de laatste tijd steeds meer goedkope tablets op de markt verschijnen. Om de prijzen laag te houden moeten fabrikanten op zoek naar goedkopere componenten en komen vaak terecht bij Chinese fabrikanten. Uit onderzoek van Strategy Analytics blijkt dat Chinese fabrikanten van processors voor tablets hierdoor inmiddels 20 procent marktaandeel veroverd hebben.

Apple en Chinese fabrikanten

Apple is volgens het onderzoeksbureau nog steeds de grootste fabrikant van mobiele processors voor tabletcomputers, met een marktaandeel van 48 procent. Echter worden deze chips geproduceerd door het Koreaanse Samsung. Chinese fabrikanten van processors, waaronder Allwinner en Mediatek, worden steeds vaker ingezet voor budgettablets, zowel voor onbekende Chinese merken als budgetmodellen van grotere fabrikanten als Acer en ASUS. Zowel de goedkope Acer Iconia B1 als de ASUS MeMO Pad 7 maken gebruik van een dergelijke chip.

Nvidia, Qualcomm en Intel

Hoewel we nog geen enkele tablet gelanceerd hebben zien worden die draait op de nieuwe Tegra 4 processor van Nvidia heeft de chipfabrikant volgens Strategy Analytics de omzet wel zien stijgen met 83 procent. Dit is echter nog het resultaat van de goede verkoopcijfers van populaire tablets als de Google Nexus 7. Qualcomm en Intel hebben samen maar 5 procent van de markt in handen en spelen op dit moment nog maar een kleine rol.

Via: Tweakers

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.