Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Chrome Beta biedt nu ook fullscreen voor tablets

Geschreven door
Geplaatst op24 mei 2013, 11:13 CategorieAndroid

Gisteren kwam de nieuwste stabiele versie van Google Chrome voor Android uit en vandaag is versie 28 van de Chrome Beta ook beschikbaar. De nieuwe versie is uitgerust met nieuwe functionaliteiten waaronder een vertaalbalk en fullscreen voor tablets.

Chrome fullscreen voor tablets

Gisteren nog meldden we dat de nieuwste versie van Chrome helaas alleen fullscreen gebruikt kon worden op de smartphone. Nu is het ook mogelijk op tablets in de Beta-versie van de mobiele browser. Het zal dan ook niet heel lang duren voordat deze functionaliteit ook opgenomen gaat worden in de stabiele versie van de browser.

Websites rechtstreeks vertalen

Op de desktop heb ik het eerlijk gezegd nooit echt als handig ervaren, maar het is nu mogelijk om direct een website te vertalen. Onder de Omnibox verschijnt een balk waarin gevraagd wordt of de huidige website vertaald moet worden. Net als de desktopversie detecteert de app automatisch de taal van de website en stelt voor om het te vertalen voor je.

chrome-for-android-beta---data-savings-chartMeer nieuwe functies

Naast de vertaalbalk en de fullscreen-mogelijkheid kun je nu ook kijken hoeveel bandbreedte je hebt bespaard aan de hand van een eenvoudige grafiek. Daarnaast kun je ook de “limited preview” van de nieuwe onboarding UI inschakelen zodat je minder data verbruikt. Als laatste zegt Chrome nu vriendelijke error-pagina’s te hebben. Vriendelijk zullen ze nooit worden, maar de error-pagina’s zijn wel geoptimaliseerd voor mobiel gebruik.

Google Chrome Beta is gratis te downloaden in Google Play

  • Delen:

Reacties

  1. anl
    24 mei, 2013 om 12:38

    nou…beter….het gaat echt nog eens wat worden met dat browsen :-) ik wacht met smart op de nieuwe Goolge Nexus 7 met HD-scherm en hoop dat de prijs inderdaad wordt wat er als gerucht de ronde doet….namelijk 199 dollar (=euro)
    Ik zou er haast gelijk 3 kopen – hahhaah (zeker 1) !!
    Bijna Juni 2013…dan zou het allemaal gebeuren…kom op, kom op noou !

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.