Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De Claris Companion is een tablet speciaal voor senioren

Geschreven door
Geplaatst op8 mei 2013, 11:18 CategorieHardware

We hebben de afgelopen jaren al tablets voor zakelijke gebruikers, voor kinderen en zelfs voor vrouwen voorbij zien komen. Maar, er zijn ook tablets die speciaal ontwikkeld zijn voor senioren. De nieuwe Claris Companion is een dergelijke tablet en moet sceptische ouderen overtuigen middels een aantrekkelijk design en een simpele interface.

Claris Companion tablet voor senioren

De Claris Companion tablet onderscheidt zich qua uiterlijk meteen van alle andere tablets. De tablet beschikt namelijk over afgeronde hoeken, een dik frame dat van bamboe gemaakt is, twee grote speakers aan de voorzijde en een handige standaard. Hierdoor krijgt de tablet volgens de makers een traditionele uitstraling en past deze in elk interieur.

Wat betreft het scherm is de tablet uitgerust met een 10 inch display waarop teksten en objecten groter dan normaal weergegeven worden. De software is geoptimaliseerd voor bediening door ouderen en kan gebruikt worden om bijvoorbeeld meldingen voor het innemen van medicijnen weer te geven, videogesprekken met familieleden te voeren, afspraken in te plannen en natuurlijk te surfen op het internet. Eén van de unieke features is de mogelijkheid voor familie om de gebruiker in de gaten te houden, bijvoorbeeld wanneer medicijnen niet ingenomen worden. Een familielid kan dan eenvoudig een bericht naar de tablet sturen en bepaalde functies op afstand bedienen. Ook biedt de tablet diverse extra toepassingen als video’s met lichaamsoefeningen en de mogelijkheid voor familieleden om foto’s te uploaden.

De Claris Companion tablet kan op dit moment alleen nog in de VS gekocht worden. Hier heeft het toestel een prijs van 549 dollar waarbij ook een abonnement dat 39 dollar kost aangeschaft moet worden.

Via: CNET

 • Delen:

Gerelateerde berichten

Reacties

 1. Rene
  08 mei, 2013 om 19:29

  Leuk initiatief, echter klopt het 10 inch scherm volgens mij niet. Na ff Googlen denk ik dat het 6 inch moet zijn.

 2. Rene
  08 mei, 2013 om 19:37

  Ik zie het ook links en rechts staan. Je zou denken dat 10 inch met zo’n bezel in een andere verhouding met de handen zou staan.
  Een 10 inch scherm lijkt me wel beter voor de doelgroep ;)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.