Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Eerste afbeeldingen ‘Google Play Games’ lekken uit

Geschreven door
Geplaatst op12 mei 2013, 12:44 CategorieAndroid

Vorige maand werden in de MyGlass applicatie, de Android applicatie voor Google Glass, aanwijzingen gevonden voor een portal voor games die te vergelijken is met Apple’s Game Center. Vandaag zijn meer details en de eerste afbeeldingen van ‘Google Play Games’ opgedoken.

Google Play Games

Ook deze keer is de informatie weer afkomstig van Android Police die diep heeft moeten graven in code van de nieuwe Google Play Services applicatie. Uit de code is onder meer te halen dat de nieuwe dienst waarschijnlijk de naam Google Play Games draagt en veel van de functionaliteit van Apple’s Game Center krijgt. Google kiest daarbij voor diepe integratie van Google+ waarbij tegenstanders via het sociale netwerk gevonden kunnen worden en je er high-scores kunt delen.

Google-Play-Games

Met Google Play Games krijgen Android-gebruikers één centrale hub voor het spelen van online (multi-player) games. In games welke gekoppeld zijn met de hub kunnen gebruikers vervolgens high-scores van andere spelers bekijken, achievements behalen, chatten met tegenstanders, multi-player games opstarten en zelfs de ideale tegenstander laten zoeken. Een andere nieuwe feature is cloud sync. Hiermee is het mogelijk een spel dat je af wilt breken op te slaan in de cloud en op een ander apparaat en tijdstip verder te spelen zonder opnieuw te hoeven beginnen.

De nieuwe dienst wordt waarschijnlijk niet direct in alle games beschikbaar gesteld. Het is volgens Android Police aan ontwikkelaars zelf om deze nieuwe features in games te introduceren en daarmee Google Play Games te ondersteunen.

Google I/O

Google heeft de nieuwe dienst zelf nog niet officieel aangekondigd maar komende woensdag gaat Google I/O van start en de kans is aanwezig dat we hier de eerste details te zien en te horen krijgen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.