Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Flipboard 2.0 voor Android uitgebracht

Geschreven door
Geplaatst op10 mei 2013, 10:30 CategorieAndroid

Eind maart kreeg Flipboard, één van de populairste magazine-apps voor alle informatie die voor jou interessant is, een grote update voor iOS waarmee het mogelijk werd je eigen persoonlijke magazine te creëren. Deze week heeft is Flipboard 2.0 ook voor Android uitgebracht waardoor de functionaliteit tussen iOS en Android weer gelijkgetrokken wordt.

Persoonlijke magazines

Met Flipboard 2.0 kun je zelf alle interessante informatie uit RSS-feeds, artikelen van websites, foto’s van Flickr, video’s van YouTube en feeds van social media samenvoegen in een persoonlijk magazine dat bijvoorbeeld over het onderwerp voetbal gaat. Dit magazine kan vervolgens openbaar gemaakt worden waardoor anderen ook alles over dat onderwerp kunnen lezen. Zij kunnen zich abonneren op jouw magazine en krijgen een notificatie zodra er nieuwe content beschikbaar is. Met de Android versie van Flipboard kun je alle soorten content die je op je Android tablet of smartphone tegenkomt, zowel in apps als in je eigen mediabibliotheek, delen in je eigen magazine. Magazines kunnen gedeeld worden middels de social media kanalen maar ook via e-mail en SMS.

Online editor

Naast de mogelijkheid voor een persoonlijk magazine biedt Flipboard vanaf nu ook een relatief eenvoudige online editor waarmee het magazine bewerkt en gedeeld kan worden. Ook kun je in deze editor statistieken zien over hoeveel mensen het magazine volgen en hoeveel pagina’s zij bekeken hebben.

Flipboard 2.0 voor Android is gratis te downloaden uit de Google Play Store.

  • Delen:

Reacties

  1. sander
    10 mei, 2013 om 19:23

    I like it!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.