Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Gmail update voor iOS: direct linken naar Google apps

Geschreven door
Geplaatst op7 mei 2013, 14:43 CategorieApplicaties

Gisteren heeft Google een update uitgebracht voor zijn Gmail-app voor de iPhone en iPad. Elke link naar een Google-dienst in een e-mail wordt voortaan direct in de desbetreffende app geopend.

Direct openen in Google-app

Stel dat je een link naar een YouTube filmpje via de mail krijgt. Tot afgelopen maandag opende deze link in de webbrowser. Dit gold ook voor andere Googlediensten, zoals Google Maps. De nieuwe update van Google brengt hier verandering in. De link wordt nu niet meer geopend in de webbrowser, maar in de betreffende Google-app. Een link naar een YouTube filmpje opent dus direct in de YouTube-app en een link naar Google Maps opent direct in de Google Maps-app.

Dat links direct openen in de app is aan en uit te schakelen in de instellingen. Als je deze functie uitschakelt zul je buiten de wijziging in het uitloggen geen veranderingen tegenkomen.

Uitloggen met één account

Naast de wijziging van de links naar Google-diensten is er ook een kleine wijziging toegevoegd voor het uitloggen. Voorheen was het alleen mogelijk om alle gekoppelde accounts in Gmail uit te loggen. Nu is het mogelijk om uit te loggen met één account.

Downloaden

De nieuwe update is gratis te downloaden voor iPhone- en iPadgebruikers

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.