Google+ app update naar versie 4.0 met veel nieuwe mogelijkheden

23 mei 2013 1 Minuut 0 Reacties
Google-Plus

Versie 4.0 van de Google+ app voor Android biedt weer een aantal nieuwe mogelijkheden. Zo is het foto-gedeelte van de app flink onder handen genomen, maar ook het delen van locaties en de stream zijn niet gespaard gebleven.

Snel mooie foto’s in Google+

Het maken en beheren van foto’s kan veel tijd kosten. Daarom zitten er in de Google+ app een aantal handige nieuwe functies:

  • Auto Backup: Jouw foto’s direct veilig opgeslagen
  • Auto Highlight: Een overzicht van de beste foto’s 
  • Auto Enhance: Maakt automatisch kleine aanpassingen, waardoor foto’s er nog beter uit komen te zien
  • Auto Awesome: Hiermee kun je bijvoorbeeld een animatie of een panorama maken van je foto’s 

Je kunt deze nieuwe functionaliteiten vinden in het foto gedeelte van de Google+ app.

Locatie delen met wie je maar wilt

Voorheen kon je je locatie delen op je Google+ profiel. Mensen waarmee je jouw locatie deelde konden deze dan ook terug vinden op jouw profiel. Nu is er een speciaal gedeelte in de app gewijd aan locaties. Op deze manier kun je kijken waar je Google+ vrienden zijn en kun je snel en gemakkelijk een afspraak maken.

Meer ontdekken in de nieuwe stream

De feed in Google+ was redelijk “plat”. Je kon zien wat er met je gedeeld werd, maar als je meer wilde lezen over een bepaald onderwerp moest je Google als zoekmachine gaan gebruiken. Dat is nu verleden tijd. De app voegt aan alle content related hastags toe. Hiermee kun je content vinden die wellicht ook relevant is voor jou. Hieronder zie je een update met de hashtag #googleIO2013 en vervolgens de gerelateerde berichten. 

Je kunt de hashtags verwijderen bij je eigen content, maar je kunt ze ook zelf toevoegen. Google raadt handmatig toevoegen ook altijd aan.

Google+ is gratis te downloaden in Google Play.

Reacties (0)