Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google brengt verschillende chatdiensten onder in nieuwe Hangouts-app

Geschreven door
Geplaatst op15 mei 2013, 21:32 CategorieAndroid

Google biedt al een aantal manieren om te communiceren met elkaar, waaronder verschillende chatdiensten. Vandaag heeft Google aangekondigd dat ze veel van de chatdiensten onderbrengen in één nieuwe app, de Hangouts-app.

Google Hangouts

Dit is een wat verwarrende naam omdat we op dit moment Hangouts nog associëren met die video-chatdienst binnen het Google’s sociale netwerk Google+. Maar de nieuwe app lijkt meer op Whatsapp dan op de videodienst. De app is per direct beschikbaar en werkt zowel in je browser (Chrome) als op Android en iOS. De app vervangt diensten als Google Talk, Google+ Messenger en de Google+ Hangouts. Of het ook gChat vervangt is (mij in ieder geval) nog niet helemaal duidelijk. De app werkt zoals de meeste andere messenger-apps, met een lijst van recente gesprekken die natuurlijk netjes voorzien zijn van de avatars van de chatters. Het is mogelijk om één-op-één gesprekken te voeren maar ook groepsgesprekken zijn mogelijk.

Whatsapp concurrent

Het mooiste is misschien nog wel dat deze dienst dus ook lijkt te werken op apparaten die niet voorzien zijn van een 3G (mobiel internet) verbinding, in tegenstelling tot Whatsapp. Het zou zomaar tot een geduchte concurrent voor de in Nederland immens populaire chatdienst kunnen uitgroeien. Natuurlijk is er ook het belangrijke voordeel dat Google Hangouts een gratis app/dienst is, al moet je bij Google natuurlijk nooit vergeten dat er ‘wat tegenover staat’ in de vorm van het verzamelen van data. Juist dit zou er nog wel eens voor verantwoordelijk voor kunnen zijn dat brede acceptatie onder onze vrienden en familie nog even uitblijft.

Downloaden

Google Hangouts is gratis te downloaden in de Google Play Store en iTunes. Echter is het opvallend dat de Android app nog geen tabletondersteuning biedt. We gaan er vanuit dat dit snel verandert.

 • Delen:

Reacties

 1. sander
  15 mei, 2013 om 21:56

  Hmm niet compatibel met mijn nexus 7?

  • Martijn Chel
   15 mei, 2013 om 22:58

   Klopt, staat in het artikel. Tablet ondersteuning ontbreekt nog.

   • Sam Rijver
    15 mei, 2013 om 22:58

    Schijnt een bug te zijn. Een fix is onderweg

 2. Mr_MdR
  16 mei, 2013 om 8:43

  Ook niet voor mijn HTC Desire? (te oud? :P)
  Best slecht van Google dat er (nog) geen tablet ondersteuning is. Zeker van een bedrijf als Google waar mankracht geen rol speel moet dat toch makkelijk kunnen!

 3. den
  16 mei, 2013 om 9:50

  hoe werkt het aanmelden dan? lukt me nl. niet als ik appp gegeopend heb

  • Sam Rijver
   16 mei, 2013 om 20:22

   Je meldt je aan met een bestaand account, een nieuw account is dus niet nodig. Een bestaand account kan je gmail of Google Plus (ect) zijn.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.