Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Chrome update: omnibox, fullscreen en geschiedenis

Geschreven door
Geplaatst op23 mei 2013, 15:12 CategorieAndroid

Een update maakt het zoeken in Google Chrome voor Android een stuk makkelijker. Ook is fullscreen mogelijk voor smartphones en is het op tablets heel eenvoudig om de geschiedenis op te roepen. De update voor iOS  komt eraan.

Makkelijker zoeken met Google Chrome

De meeste mensen kennen de omnibox al van de Chrome desktop browser. De zoekbalk is geïntegreerd met de adresbalk. Door dit ook toe te passen in de Android app blijft er meer ruimte over voor de zoekresultaten. Een ander bijkomend voordeel is dat de zoekvraag makkelijker aan te passen is. De adresbalk zit niet in de weg.

Een andere handige aanpassing is fullscreen scrollen op de smartphone. Als je naar beneden scrolt verdwijnt de omnibox direct. Zo kun je optimaal gebruik maken van het schermoppervlak. Eerder was deze functionaliteit al beschikbaar in de beta versie van de app. Nu ook in een stabiele versie. Helaas is deze functie nog niet beschikbaar voor tablets.

Geschiedenis oproepen en stabiliteitsverbeteringen

Door de knop ‘Terug” ingedrukt te houden kun je op Android tablets de browsergeschiedenis oproepen. Deze functionaliteit is nu toegevoegd aan de tablet versie van Google Chrome. Verder bevat deze update van Google Chrome een aantal stabiliteitsverbeteringen.

Deze update brengt Chrome bij versie 27. Voor Android op versie 27.0.1453.90 om precies te zijn. Ook voor iOS zal deze update snel komen. Bovenstaande functionaliteiten zullen ook in de update van Google Chrome voor iOS zitten. Daarnaast zullen pagina’s op een iOS toestel sneller laden door een aanpassing in het cache beheer. Ook krijgen iOS gebruikers de mogelijkheid om spraakgestuurd te zoeken. Een functionaliteit die al even beschikbaar is in Android. 

Google verwacht de Chrome update binnen een paar dagen in de App Store. Google Chrome voor Android is te downloaden in de Play Store.

Bron: Cnet

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.