Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Drive Android app: Nieuwe interface, OCR en meer

Geschreven door
Geplaatst op23 mei 2013, 12:47 CategorieAndroid

Google Drive komt vanuit het niets met een grote update. In versie 1.2 van de Android app is de grootste verandering de nieuwe userinterface. Daarnaast heeft Google ook Optical Character Recognition (OCR) toegevoegd voor het herkennen van tekst in foto’s. 

Nieuwe interface van Google Drive

Met de nieuwe interface wordt het nog makkelijker om snel bestanden te vinden in Google Drive. Met de card-style kun je snel door alle bestanden scrollen en door het bestand aan te tikken krijg je een grotere preview te zien. Vanuit deze interface kun je ook heel snel bestanden offline halen door ze te downloaden op je Android toestel.

Van scan naar PDF

Het is nu heel makkelijk om documenten te bewaren in Google Drive. Onder het menu “toevoegen” zit nu de optie scannen. Hiermee kun je eenvoudig een fysiek document scannen en als PDF opslaan in Google Drive. Met behulp van OCR kan Drive de tekst in het bestand herkennen, waardoor het document direct doorzoekbaar is. Zo raak je nooit meer iets kwijt!

Spreadsheets bewerken

De laatste verbetering in de update van Google Drive betreft het bewerken van spreadsheets. Je kunt nu in de Android app het lettertype, de grootte van de letters, de kleur van tekst en de uitlijning aanpassen. Op een smartphone zal het nog steeds niet handig zijn, maar op een tablet wel. Snel even die laatste spreadsheet aanpassen voordat het de deur uitgaat.

De update van Google Drive is te downloaden in Google Play.

Bron: Android Police

  • Delen:

Reacties

  1. tidde
    24 mei, 2013 om 9:52

    is er ook bekend of er een update komt voor Apple?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.