Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Hangouts nu beschikbaar voor Android tablets

Geschreven door
Geplaatst op17 mei 2013, 15:48 CategorieAndroid

Afgelopen woensdag presenteerde Google tijdens de Google I/O conferentie een groot aantal nieuwe ontwikkelingen en toepassingen. Eén van de nieuwe apps die het bedrijf lanceerde is Google Hangouts. Inmiddels is deze app ook te gebruiken op Android tablets.

Google Hangouts

Google Hangouts is een chatdienst waarmee gebruikers van mobiele apparaten, laptops en desktopcomputers met elkaar gesprekken kunnen voeren. Naast het versturen van tekstberichten is het mogelijk bestanden te versturen en videogesprekken te voeren. Je kunt gesprekken voeren met één persoon of met een groep mensen. Hangouts wordt dan ook als directe concurrent van onder andere Whatsapp en Facebook Messenger gezien. De app zorgt ervoor dat eerder gelanceerde diensten van Google, waaronder Google Talk, Google+ Messenger en de Google+ Hangouts verdwijnen. Deze zijn ondergebracht in de nieuwe dienst.

Beschikbaar voor tablets

Direct na de presentatie van Hangouts was het mogelijk de app te downloaden in zowel iTunes als de Google Play Store. Echter was de app in de Google Play Store alleen geschikt voor smartphones. Daar is nu verandering in gebracht met een update. Ook gebruikers van Android tablets kunnen de app nu gratis downloaden.

 • Delen:

Reacties

 1. sander
  17 mei, 2013 om 16:28

  Still looking like Talk…

 2. sander
  17 mei, 2013 om 21:55

  Net binnen op mijn nexus 7… ziet er mooi uit.

 3. Ronnie
  17 mei, 2013 om 22:24

  Bij het beeldbellen zijn er nog steeds veel haperingen , voor de rest werkt het perfect en ziet de app er mooi en opgeruimd uit.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.