Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google kondigt nieuw design Gmail voor iOS en Android aan

Geschreven door
Geplaatst op29 mei 2013, 19:23 CategorieApplicaties

Eerder deze week lekten er al screenshots uit waaruit bleek dat Google de Gmail-dienst van een nieuw design wilde voorzien. Vandaag heeft de internetgigant het nieuwe design officieel getoond en aangekondigd binnen enkele weken een update naar de Gmail apps voor Android en iOS uit te rollen.

We zien de laatste tijd steeds meer alternatieve apps voor het ordenen van je binnenkomende e-mail verschijnen en de nadruk ligt in de meeste gevallen op het overzichtelijk en vooral zo leeg mogelijk houden van je inbox. De nieuwe lay-out van Gmail slaat eenzelfde weg in, met nieuwe tabbladen die e-mails groeperen aan de hand van de afzender of het onderwerp.

Met de nieuwe tabbladen, welke in de browserversie bovenaan verschijnen en in de applicatie naar binnen te swipen zijn, kunnen onder meer alle e-mails van sociale netwerken, persoonlijke berichten, reclame en promoties, zakelijke e-mails en e-mails van fora overzichtelijk onder één noemer geplaatst worden. De verschillende tabbladen zijn in de Gmail app in een menu dat vanaf links naar binnen geveegd kan worden zichtbaar, direct onder de inbox.

Elk tabblad heeft hierbij zijn eigen kleur en kan door de gebruiker aan of uit gezet worden. Wanneer een tabblad niet geactiveerd is komt de e-mail in de primaire inbox terecht. Mocht een bericht in de verkeerde categorie terecht komen dan kun je het betreffende bericht eenvoudig naar een ander tabblad spelen en de afzender toevoegen aan het filter voor het betreffende tabblad. Het is echter niet mogelijk zelf tabbladen met filters aan te maken dus je moet genoegen nemen met de tabbladen die Google ingesteld heeft.

Dit alles moet zorgen dat je dagelijks sneller door je nieuwe mail kunt gaan, sneller kunt filteren en een beter overzicht hebt. De update van de Gmail applicatie voor iOS en Android is nog niet beschikbaar maar moet volgens Google binnen enkele weken verschijnen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.