Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google kondigt update voor Google Now aan

Geschreven door
Geplaatst op15 mei 2013, 20:14 CategorieApplicaties

Tijdens de Google I/O conferentie komt alles op het gebied van software voorbij en dus kan ook Google Now niet ontbreken. Google heeft aangekondigd met een nieuwe update te komen waarmee nog meer informatie getoond wordt en de zoekmachine beter inspeelt op dingen die jij wellicht leuk vindt.

Wat is Google Now?

Google Now is een persoonlijke assistent die beschikbaar is op zowel Android als iOS, en inmiddels ook op alle andere apparaten die gebruikmaken van de Chrome browser. De functie leert de gebruiker herkennen, geeft antwoord op vragen van de gebruiker en geeft informatie die op een bepaald moment of een bepaalde locatie belangrijk is. Meer informatie over de werking en mogelijkheden vind je in dit artikel.

Update Google Now

Na de update, welke reeds wordt uitgerold, wordt het onder meer mogelijk reminders in Google Now in te plannen middels spraak en een notificatie (de reminder) exact op het juiste moment en op de juiste locatie te laten verschijnen. Daarnaast geeft Google Now suggesties voor nieuwe boeken, films, albums en andere dingen die de gebruiker mogelijk interessant vindt, allemaal middels nieuwe ‘cards’. Ook wordt het in een aantal steden mogelijk real-time updates over onder meer het openbaar vervoer te krijgen. In Japan wordt zelfs getoond wat de laatste trein is om nog thuis te komen. De laatste nieuwe feature is de mogelijkheid om middels een spraakcommando een e-mail te laten versturen.

Google heeft op het podium tijdens de presentatie ook gedemonstreerd hoe geavanceerde de Google Now feature inmiddels is. Zo werd middels spraak “Show me things to do in Santa Cruz” voorgelegd aan de functie waarna er direct relevante informatie, inclusief foto’s en plaatsen, getoond werd. Ook toonde het bedrijf de ‘conversational search’ feature. Dit houdt in dat je vervolgvragen kunt stellen en Google Now dan weet over welk onderwerp je spreekt.

De update wordt direct uitgerold naar Google Now voor Android (onderdeel van de Search applicatie) en moet op korte termijn ook beschikbaar zijn in de iOS-applicatie en de Chrome browser.

  • Delen:

Reacties

  1. sjeun
    15 mei, 2013 om 20:33

    en moeten we Engels spreken of zijn ze al zo ver dat we eigen taal kunnen spreken.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.