Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google lanceert Google Play Game Services

Geschreven door
Geplaatst op15 mei 2013, 18:40 CategorieAndroid

Google heeft vandaag tijdens de jaarlijkse conferentie voor ontwikkelaars Google Play Game Services officieel gelanceerd. De afgelopen weken lekte er al veel informatie uit over de dienst maar vandaag heeft Google alle details officieel bekendgemaakt.

Google Play Game Services

Google Play Game Services is zoals eerder beschreven een portal voor het spelen games binnen het Android platform, te vergelijken met Apple’s Game Center. Games die voor Android gelanceerd worden kunnen gebruikmaken van de verschillende functies die Google Play Game Services te bieden heeft. Zo worden high-scores gedeeld met anderen, kun je multi-player games spelen door mensen uit te nodigen, kun je spelers zoeken aan de hand van je eigen prestaties en interesses, en is het mogelijk de vorderingen in games op te slaan in de cloud zodat je op een ander apparaat verder kunt spelen zonder opnieuw te hoeven beginnen.

Google+ integratie

Ook is er diepe integratie met het sociale netwerk Google+, waar scores gedeeld kunnen worden en vrienden uitgenodigd kunnen worden. Je moet met je Google+ ID inloggen waarna je ID gebruikt wordt voor alle games, op al je apparaten en in de browser.

Cross-platform

De Google Play Game Services dienst moet eigenlijk gezien worden als een back-end in plaats van een applicatie. App-ontwikkelaars maken hiervan gebruik en de dienst werkt cross-platform. Dat houdt in dat informatie ook uitgewisseld kan met dezelfde games in de web browser of het iOS besturingssysteem. De dienst is niet verplicht voor ontwikkelaars van applicaties maar de verwachting is dat veel ontwikkelaars er gebruik van gaan maken.

Vanaf vandaag beschikbaar

De eerste games met Google Play Game Services ondersteuning moeten vandaag al verschijnen, in de vorm van een nieuwe app of een update. Voor het gebruik van de dienst is minimaal Android 2.2 Froyo nodig en wordt de Google Play Services applicatie automatisch voorzien van een update.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.