Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Maps voor Android en iOS krijgt update met Zagat beoordelingen

Geschreven door
Geplaatst op15 mei 2013, 21:16 CategorieAndroid

Tijdens de Google I/O conferentie heeft Google al diverse updates aangekondigd, onder meer voor de Play Store en Google Now. Daarnaast heeft de internetgigant een update voor Google Maps aangekondigd waarmee diverse nieuwe functies geïntroduceerd worden en het design aangepast wordt.

Google Maps update

De mobiele applicaties van Google Maps voor Android en iOS worden komende zomer voorzien van een grote update. Het eerste wat zal opvallen is een nieuw design voor de kaarten die realistischer worden. Ook wordt er meteen een 3D weergave getoond zodra je inzoomt op een gebied.

De update brengt ook een aantal nieuwe features, waaronder beoordelingen van Zagat, een professionele beoordelingsdienst voor horecagelegenheden die in 2011 overgenomen werd door Google. Hiermee kun je de beoordeling van een expert over bijvoorbeeld een restaurant krijgen. Naast de beoordelingen van Zagat krijg je ook beoordelingen van anderen, waaronder mensen die zich in je Google+ cirkels bevinden.

Daarnaast wordt Google Offers (Aanbiedingen) geïntroduceerd waarmee je speciale aanbiedingen van bepaalde gelegenheden te zien krijgt. Een andere nieuwe functie is Explore. Hiermee krijg je wanneer je door Google Maps navigeert de mogelijkheid om te zien wat er in de buurt van een bepaalde locatie te doen is. Druk je op de Explore-knop dan krijg je aanbevelingen voor locaties of evenementen die in de buurt zijn. Ook geeft de nieuwe versie van maps een waarschuwing bij een ongeluk en biedt middels een update de mogelijkheid een nieuwe route te berekenen.

Geoptimaliseerd voor tablets

Google heeft ook aangegeven dat Google Maps geoptimaliseerd en aangepast zal worden voor gebruik op de iPad en Android tablets. Hierin zullen ook de nieuwe features doorgevoerd worden en wordt er beter gebruik gemaakt van de ruimte op het grotere scherm.

De update voor Google Maps wordt komende zomer uitgerold voor iOS en Android. Waarschijnlijk zijn niet alle nieuwe features beschikbaar in Nederland.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.