Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google schenkt meer aandacht aan tablet apps in Play Store

Geschreven door
Geplaatst op15 mei 2013, 19:41 CategorieAndroid

Google heeft zojuist tijdens de presentatie op Google I/O bekendgemaakt dat de Play Store op enkele punten verbeterd wordt. In applicatiebibliotheek wordt vanaf vandaag meer aandacht geschonken aan applicaties voor tablets en krijg je persoonlijke suggesties.

De afgelopen maand is er al een update voor de Google Play app uitgerold maar en nu is ook de browserversie van de Play Store aan de beurt. De browserversie krijgt net als de app een minimalistisch en overzichtelijk design met twee belangrijke nieuwe functies.

Tablet apps

De Play Store krijgt deze week een update met een aantal interessante verbeteringen. Voor de gebruikers van tablets is het belangrijk dat Google meer aandacht gaat geven aan applicaties die ontwikkeld zijn voor grotere schermen. Hiervoor wordt een aparte lijst/categorie met ‘Designed for tablets’ of ‘Ontwikkeld voor tablets’ in het leven geroepen. Tabletgebruikers kunnen hierdoor sneller interessante applicaties vinden die ook daadwerkelijk geoptimaliseerd zijn voor en groter scherm.

Persoonlijke suggesties

Daarnaast wordt er een categorie toegevoegd met persoonlijke suggesties. Hier vind je applicaties die mogelijk voor jou interessant zijn, gebaseerd op onder meer wat je vrienden leuk vinden (met Google+ data natuurlijk) en je downloadgeschiedenis.

Google I/O

Naast deze aankondiging heeft Google vandaag ook het nieuwe Google Play Game Services voor games en diverse interessante functies voor ontwikkelaars aangekondigd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.