Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Grote groei in gamen op tablets en smartphones verwacht

Geschreven door
Geplaatst op2 mei 2013, 13:12 CategorieGaming

Uit verschillende onderzoeken die de afgelopen maanden gepresenteerd zijn en het groeiende aanbod van games in de verschillende app stores kunnen we opmaken dat gamen op tablets en smartphones alsmaar populairder wordt. Ook de analisten van Juniper Research hebben hoge verwachtingen. Het onderzoeksbureau verwacht in 2017 een verdriedubbeling van het aantal games dat gedownload wordt op mobiele apparaten.

Vorig jaar, in 2012, werden er nog 21 miljard games gedownload op tablets en smartphones. Juniper Research verwacht dat dit aantal in 2017 op 64 miljard zal liggen. Er zijn volgens het onderzoeksbureau drie belangrijke redenen voor deze grote groei. Zo worden er steeds meer games gratis aangeboden in de verschillende app stores. De verwachting is dat in 2017 maar voor 7 procent van het game-aanbod betaald moet worden.

Daarnaast is de snelle ontwikkeling van de hardware een belangrijke reden. Smartphones en tablets worden steeds krachtiger en uitgerust met steeds betere displays waardoor de game-ervaring verbeterd wordt en ook meer geavanceerde games aangeboden kunnen worden. De derde reden is dat tablets en smartphones tegen steeds lagere prijzen beschikbaar zijn waardoor meer mensen toegang krijgen tot het grote aanbod van games.

Daarbij geeft Juniper Research aan dat tablet games aan populariteit winnen omdat ze eenvoudig toegankelijk zijn voor alle doelgroepen. Met name ‘mid-core’ gamers die voorheen veel tijd en geld besteden aan games en nu een familie hebben en werken zijn verantwoordelijk voor deze trend.

Via: Intomobile

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.