Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Hisense rust budgettablet uit met quadcore Tegra 3 chip

Geschreven door
Geplaatst op21 mei 2013, 10:51 CategorieAndroid

Twee jaar terug was er nog een duidelijk onderscheid tussen budgettablets en tablets van A-merken. Niet alleen was de software van A-merk tablets recenter, ook liepen de fabrikant qua hardware voorop. Fabrikanten van budgettablets hebben inmiddels een flinke inhaalslag gemaakt en komen met steeds interessantere specificaties voor een nog steeds aantrekkelijke prijs.

Hisense Sero 7 Pro budgettablet

Het Chinese Hisense is een dergelijke fabrikant van budgettablets en lanceert binnenkort de Hisense Sero 7 Pro tablet in de Verenigde Staten. Dit model moet voor een prijs van 149 dollar over de toonbank gaan en twee jaar terug hadden we gezegd dat je voor dit bedrag weinig goeds kunt krijgen. Toch heeft Hisense op papier een zeer interessant model in elkaar gezet.

De Sero 7 Pro beschikt namelijk over een 7 inch IPS LCD display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, een quadcore Nvidia Tegra 3 processor met een kloksnelheid van 1.3GHz en 1GB aan werkgeheugen. Dit zijn exact dezelfde specificaties als de Google Nexus 7. Daarnaast beschikt de tablet ook over 8GB aan opslaggeheugen, een microSD-kaartlezer, een miniHDMI poort, twee camera’s, wifi, Bluetooth, GPS en NFC. Wat betreft de software is de tablet uitgerust met Android 4.2 Jelly Bean.

De Hisense Sero 7 Pro moet binnenkort in de VS te koop zijn voor een prijs van 149 dollar. Of en wanneer de tablet naar Europa komt is nog niet bekend.

Via: Slashgear

 • Delen:

Reacties

 1. anl
  21 mei, 2013 om 12:02

  wauww…vette tablet qua specs…als de hardware nou ook nog eens knap in elkaar geschroeft is dan is het superjammer ALS deze tablet niet ook in NL te koop komt….voor 149euro knalt ie hier ook nog wel (als ik dollars = euros doe)

 2. Robert de Boer
  04 augustus, 2013 om 0:17

  Ik ben de gelukkige bezitter van een exemplaar, geïmporteerd vanuit de States. Perfecte tablet, degelijk in elkaar gezet. Voelt niet aan als een goedkoop ding, zoals die Kruidvat of Bart Smit meuk. Performance is ook erg goed.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.