Hoe plaats je applicaties in mappen op je Android tablet?

28 mei 2013 1 Minuut 0 Reacties
Android-apps-mappen

Voor Android tablets zijn er inmiddels een heleboel applicaties beschikbaar en als gebruiker van een Android tablet zul je dan ook snel het overzicht van apps op je homescreen verliezen. Gelukkig is er de mogelijkheid om applicaties in mappen te plaatsen en ze zo op onderwerp of interesse te ordenen. Dit geeft je het overzicht op de homescreens terug en maakt het mogelijk snel apps terug te vinden.

Het aanmaken van mappen op je Android tablet is vrij eenvoudig, zeker sinds de komst van Android 4.0. Alle versies van Android die na deze versie gelanceerd zijn beschikken over dezelfde functionaliteit om meerdere applicaties in één map te zetten. Mocht je een tablet met een eerdere versie van Android hebben en graag mappen gebruiken dan is het aan te raden een zogenaamde launcher te installeren. Dit is een applicatie die de homescreens vervangt en nieuwe functies toevoegt. Vervolgens kun je onderstaande stappen volgen.

Verzamel je applicaties

De eerste stap die je moet zetten is alle applicaties die je bij elkaar in één map wilt plaatsen bij elkaar zetten op één van de homescreens. Heb je bijvoorbeeld verschillende apps voor social media dan kun je deze allemaal op één homescreen zetten.

Maak de map aan

De volgende stap is nog eenvoudiger. Tik op één van deze applicaties en houd deze één seconde ingedrukt. Vervolgens zie je dat het icoontje van de applicatie als het ware los komt van het scherm waarna je deze kunt verslepen. Sleep vervolgens deze applicatie boven een applicatie die je in dezelfde map wilt plaatsen. Nu krijg je een cirkel voorgeschoteld waarin beide applicaties komen te staan. Zodra je de app loslaat wordt de map (cirkel) aangemaakt op het homescreen en kun je de applicaties vinden door simpelweg op de map te tikken.

Reacties (0)