Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Hoe plaats je applicaties in mappen op je Android tablet?

Geschreven door
Geplaatst op28 mei 2013, 0:44 CategorieTablet Tips

Voor Android tablets zijn er inmiddels een heleboel applicaties beschikbaar en als gebruiker van een Android tablet zul je dan ook snel het overzicht van apps op je homescreen verliezen. Gelukkig is er de mogelijkheid om applicaties in mappen te plaatsen en ze zo op onderwerp of interesse te ordenen. Dit geeft je het overzicht op de homescreens terug en maakt het mogelijk snel apps terug te vinden.

Het aanmaken van mappen op je Android tablet is vrij eenvoudig, zeker sinds de komst van Android 4.0. Alle versies van Android die na deze versie gelanceerd zijn beschikken over dezelfde functionaliteit om meerdere applicaties in één map te zetten. Mocht je een tablet met een eerdere versie van Android hebben en graag mappen gebruiken dan is het aan te raden een zogenaamde launcher te installeren. Dit is een applicatie die de homescreens vervangt en nieuwe functies toevoegt. Vervolgens kun je onderstaande stappen volgen.

Verzamel je applicaties

De eerste stap die je moet zetten is alle applicaties die je bij elkaar in één map wilt plaatsen bij elkaar zetten op één van de homescreens. Heb je bijvoorbeeld verschillende apps voor social media dan kun je deze allemaal op één homescreen zetten.

Maak de map aan

De volgende stap is nog eenvoudiger. Tik op één van deze applicaties en houd deze één seconde ingedrukt. Vervolgens zie je dat het icoontje van de applicatie als het ware los komt van het scherm waarna je deze kunt verslepen. Sleep vervolgens deze applicatie boven een applicatie die je in dezelfde map wilt plaatsen. Nu krijg je een cirkel voorgeschoteld waarin beide applicaties komen te staan. Zodra je de app loslaat wordt de map (cirkel) aangemaakt op het homescreen en kun je de applicaties vinden door simpelweg op de map te tikken.

Android-apps-map

Sleep apps in een map en verander de naam

Natuurlijk wil je vervolgens meerdere applicaties in één map zetten en ook dat is simpel. Tik weer op de app die in een map gezet moet worden, houd deze ingedrukt totdat het icoontje weer los komt en sleep de app vervolgens in de map die je zojuist aangemaakt hebt. Binnen de map kun je de volgorde van applicaties aanpassen door ze simpelweg te verslepen. Ook kun je de map een bepaalde naam geven om het overzichtelijker te maken. Hiervoor open je de map en tik je op de naam. Nu kun je zelf een naam invoeren.

Applicaties verwijderen uit mappen

Wil je een applicatie verwijderen uit een map dan open je de betreffende map, houd je de betreffende applicatie kort ingedrukt totdat deze over het scherm te bewegen is en sleep je de app buiten de map. Wil je de app helemaal van het homescreen verwijderen dan kun je deze naar boven slepen, richting het kruisje. Overigens betekent dit niet dat de applicatie voorgoed weg is. Deze kun je namelijk altijd terugvinden in het applicatie overzicht.

Meer tips en adviezen

Meer tips voor tablets, zowel Android en Windows als de iPad, vind je in ons tablet tips archief. Wil je een tablet kopen? Dan vind je hier ook alle informatie die je nodig hebt.

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.