Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HP introduceert Split x2 Windows 8 laptop hybride

Geschreven door
Geplaatst op15 mei 2013, 10:39 CategorieHardware

HP heeft al een Windows 8 laptop hybride in Nederland gelanceerd onder de naam HP Envy x2 maar dit model moet het doen met een relatief zwakke Intel Atom processor. Voor diegenen die betere prestaties verwachten introduceert HP nu de Split x2.

HP Split x2

In onze review van de HP Envy x2 waren we aardig enthousiast maar werden de trage processor en het voor tabletbegrippen grote display als minpunten genoemd. De nieuwe Split x2 krijgt een snellere Intel Ivy Bridge (Core i3 of Core i5) processor maar daarbij ook een groter display van 13.3 inch. Dit display heeft een resolutie van 1.366 bij 768 pixels en maakt gebruik van de IPS LCD techniek.

HP heeft er ook voor gekozen gekozen naast een SSD-opslaggeheugen in de tablet zelf optioneel een harddisk met een grootte van 500GB te integreren in het keyboard dock. Verder beschikt het apparaat over maximaal 8GB aan werkgeheugen, Beats Audio, een microSD-kaartlezer en een camera aan de voorzijde. Het keyboard dock is uitgerust met een volledig QWERTY keyboard, een trackpad, een USB 2.0-poort, een USB 3.0-poort, een volwaardige SD-kaartlezer en een HDMI-poort. Het geheel is met 2.2 kilogram ook een stuk zwaarder dan de Envy x2.

Prijs en beschikbaarheid

Voor dit alles betaal je echter wel wat minder dan de HP Envy x2 die een prijskaartje van ongeveer 1.000 euro heeft. De HP Split x2 moet namelijk vanaf augustus in de VS verschijnen voor een prijs vanaf 799 dollar, inclusief keyboard dock. Of en wanneer het apparaat naar Nederland komt is nog niet bekend.

  • Delen:
HP Split x2
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.