Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HP Slate 7 verschijnt in eerste review

Geschreven door
Geplaatst op2 mei 2013, 14:03 CategorieAndroid

De HP Slate 7 moet deze maand in Nederland verschijnen voor een aantrekkelijke prijs van 149 euro maar wat krijg je voor dit geld? Tijdens onze hands-on review die we afgelopen februari maakten waren we al niet onder de indruk van de tablet en ook in de eerste gepubliceerde review is men niet bijzonder positief over HP’s eerste Android tablet.

HP richt zich met de Slate 7 op het budget segment van de tabletmarkt en dat betekent dat je qua bouwkwaliteit, specificaties en prestaties niet teveel hoeft te verwachten. De tablet is uitgerust met onder meer een 7 inch display, een resolutie van 1.024 bij 600 pixels, een 1.6GHz dualcore processor, 1GB aan werkgeheugen, 8GB aan opslaggeheugen, twee camera’s, een microUSB poort en Android 4.1 Jelly Bean software.

Review HP Slate 7

De Britse website ReverendKyle is één van de eersten die de Slate 7 in handen gekregen heeft voor een uitgebreide review en was nogal teleurgesteld zoals uit onderstaande video blijkt. De tablet beschikt volgens de reviewer over een matige bouwkwaliteit, duidelijk mindere prestaties dan andere populaire 7 inch tablets en een display waar een waas overheen ligt waardoor kleuren niet goed weergegeven worden. Ook heeft het touchscreen een ‘rubberen’ gevoel en lijkt het niet egaal te zijn. Toch zijn er ook wat positieve punten te noemen zoals de goede geluidskwaliteit en de prima camera aan de achterzijde.

Zoals je in de video kunt zien wordt de Slate 7 aan het einde afgeraden, met name omdat het één van de vele tablets is en je voor hetzelfde geld of net wat meer betere kwaliteit kunt krijgen. Het is echter niet duidelijk of het hier om een pre-productie exemplaar of een final model gaat. We verwachten binnenkort een reviewmodel van HP waarna we zo snel mogelijk onze eigen review publiceren.

  • Delen:
HP Slate 7
Android Jelly Bean (4.1)

Reacties

  1. Delacosa
    02 mei, 2013 om 19:07

    Tjaa….

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.