Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HP SlateBook x2: Android tablet met Tegra 4 chip en keyboard dock

Geschreven door
Geplaatst op15 mei 2013, 9:55 CategorieAndroid

HP heeft afgelopen nacht in de VS twee nieuwe producten aangekondigd, waaronder de SlateBook x2. Dit apparaat, dat we eerder al in benchmarkresultaten voorbij zagen komen, is een 10.1 inch Android tablet met keyboard dock. Ook is het de éérste Android tablet die uitgerust is met Nvidia’s quadcore Tegra 4 processor.

HP SlateBook x2

De SlateBook x2 van HP is te vergelijken met de Transformer modellen van ASUS. Het is een laptop met afneembaar display of een tablet met keyboard dock. HP geeft aan dat dit apparaat ontwikkeld is voor diegenen die de voorkeur geven aan Android software maar niet willen inleveren op de mogelijkheden om productief te kunnen werken. Ook moet de SlateBook x2 één van de meest krachtige tablets van dit moment zijn.

Qat betreft de specificaties beschikt de SlateBook x2 over een 10.1 inch IPS LCD display met een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels. Dit komt neer op zo’n 224 pixels per inch, wat een stuk beter is dan de gemiddelde 10.1 inch tablet die we momenteel in de winkel vinden. Verder beschikt de tablet over een quadcore Nvidia Tegra 4 processor met een kloksnelheid van 1.8GHz, 2GB aan werkgeheugen en 32GB of 64GB aan opslaggeheugen. Dit opslaggeheugen kan ook nog uitgebreid worden middels een volwaardige SD-kaart of een microSD-kaart.

De tablet beschikt ook over stereo speakers door voorzien zijn van DTS Sound+ maar wel nog steeds naar achteren wijzen. Zowel tablet als keyboard dock beschikt over een eigen accu maar HP heeft nog niet bekendgemaakt wat de verwachte batterijduur is. Het dock is ook nog uitgerust met een HDMI poort en twee USB poorten. Wat betreft de software is de SlateBook x2 uitgerust met het recente Android 4.2.2 Jelly Bean met toegang tot de Google Play Store.

Qua uiterlijk lijkt het apparaat veel op de HP Envy x2, een hybride Windows 8 tablet die we onlangs aan een review onderworpen hebben. In plaats van aluminium lijkt de SlateBook x2 echter compleet van kunststof gemaakt te zijn. Wel heeft het apparaat nog steeds een MacBook Air-achtige uitstraling.

Prijs en beschikbaarheid

De HP SlateBook x2 moet in augustus in de VS verschijnen voor een prijs vanaf 479,99 dollar. Of en wanneer de tablet naar Nederland komt is nog niet bekend.

  • Delen:
HP SlateBook x2
Android Jelly Bean (4.2)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.