Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘HTC schrapt 12-inch Windows RT tablet’

Geschreven door
Geplaatst op31 mei 2013, 10:35 CategorieHardware

Afgelopen december verschenen de eerste geruchten dat HTC werkt aan twee Windows RT tablets, waarvan één model met een 12-inch display. Begin deze maand doken de geruchten opnieuw op, inclusief de eerste specificaties. Toch lijkt HTC nu één van de twee nieuwe tablets te hebben geschrapt.

HTC Windows RT tablets

Volgens de bronnen van het Amerikaanse Bloomberg heeft HTC besloten de 12-inch Windows RT tablet die het bedrijf in ontwikkeling had niet op de markt te brengen. De reden hiervoor zou de zwakke vraag naar grote tablets zijn, plus de hoge kosten voor de ontwikkeling en productie van een dergelijk apparaat. Het 7-inch model waarover eerder ook geruchte verschenen zou wel groen licht gekregen hebben en nog voor het einde van dit jaar op de markt verschijnen.

Beide tablets zouden volgens eerdere berichten beschikken over een 2.3GHz Qualcomm Snapdragon 800 processor, 2GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen, een microSD kaartlezer, HDMI, NFC, Bluetooth 4.0 en een 13 megapixel camera. Het 12-inch model zou een resolutie van 2.048 bij 1.536 pixels krijgen, terwijl het 7-inch model uitgerust zou worden met een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels. Wat betreft het besturingssysteem heeft HTC naar verluid gekozen voor Windows RT, het voor ARM-processors geoptimaliseerde besturingssysteem van Microsoft.

7-inch Android tablet

De bronnen van Bloomberg weten ook nog te melden dat HTC werkt aan een nieuwe 7-inch Android tablet, de opvolger van de alweer twee jaar terug gelanceerde HTC Flyer. Dit model zou in dezelfde periode als de Windows RT tablet gelanceerd worden maar over de specificaties is nog niks bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.