Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘HTC werkt aan Windows RT (Blue) tablets met Snapdragon 800 chip’

Geschreven door
Geplaatst op7 mei 2013, 18:34 CategorieHardware

Net als LG heeft HTC nooit naam kunnen maken in de tabletmarkt. Het bedrijf heeft eigenlijk maar één tablet op de markt gebracht die enigszins interessant was; de HTC Flyer. Toch geeft HTC de moed niet op maar zou volgens recente geruchten deze keer wel kiezen voor Windows.

HTC Windows RT tablets

In december verschenen er al geruchten dat HTC werkt aan een 7 inch en een 12 inch tablet die beiden voorzien zijn van Windows software. Vandaag zegt Phonearena deze geruchten nogmaals bevestigd te hebben gekregen, inclusief de eerste specificaties. Volgens de website komt HTC met minimaal twee tablets die draaien op Windows, welke de naam R7 en R12 gekregen hebben. Uit de letter ‘R’ zou te halen zijn dat beide tablets draaien op Windows RT. Waarschijnlijk gaat het dan om Windows RT Blue, de versie na de Windows 8.1-update die diverse optimalisaties voor kleinere tablets met zich meebrengt.

HTC R7

De HTC R7 zou een 7 inch tablet zijn die voorzien is van een Full HD display. Daarnaast zou de tablet uitgerust worden met Qualcomm’s nieuwe Snapdragon 800 processor die een kloksnelheid van 2.3GHz heeft, 2GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen, een microSD kaartlezer en een 13 megapixel camera. Natuurlijk ontbreken ook HDMI, DLNA, NFC, optioneel 3G, Wifi en Bluetooth 4.0 niet. Met een 7 inch model, mits aantrekkelijk geprijsd, zou HTC de concurrentie aan kunnen gaan met de nog niet officieel aangekondigde Acer Iconia W3 en de eerste kleine Windows 8 tablets van ASUS.

HTC R12

Het grotere model is de HTC R12. Deze tablet zou beschikken over nagenoeg dezelfde specificaties als het 7 inch model maar mogelijk met wat meer aansluitingsmogelijkheden. Het belangrijkste verschil is dat de tablet uitgerust wordt met een 12 inch display dat voorzien is van een resolutie van 2.048 bij 1.536 pixels.

Lancering in oktober

Over de overige specificaties en de mogelijke prijzen is nog niks bekend. De lancering van beide tablets zou op 13 oktober gepland staan, wat overeenkomt met de verwachte uitrol van Windows 8.1 (Windows Blue), dus het duurt nog even voordat we uitsluitsel krijgen.

  • Delen:

Reacties

  1. Take A Money
    07 mei, 2013 om 19:17

    HTC r7 that’s Just my size son. That’s Just my siiiiize klinkt heel erg lekker dit is wat ik bedoel met premium. Hopen dat rt blue rt lekkerder maakt.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.