Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei Ascend Mate te koop in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op13 mei 2013, 12:32 CategorieAndroid

Als je de Samsung Galaxy Note II met zijn 5.5 inch display nog niet groot genoeg vindt voor een smartphone dan is de Huawei Acend Mate wellicht een optie. Deze phablet beschikt over een 6.1 inch display en is inmiddels te koop in Nederland.

Huawei Ascend Mate

Tijdens het Mobile World Congres afgelopen februari werd de Huawei Ascend Mate officieel aan de Europese pers getoond. Het toestel, dat een kruising tussen een smartphone en een tablet is, beschikt over een display met een formaat van maar liefst 6.1 inch en een resolutie van 1.280 bij 720 pixels. De phablet beschikt ook over een krachtige Huawei K3V2 quadcore-processor met een kloksnelheid van 1.5GHz en 2GB aan werkgeheugen. Het grote formaat van het display zorgt ervoor dat het toestel met 8.5 centimeter behoorlijk breed is en met een gewicht van 199 gram ook niet één van de lichtste toestellen is.

In tegenstelling tot de Galaxy Note II van Samsung wordt de Ascend Mate niet met een stylus geleverd. Wel is de phablet uitgerust met 16GB aan opslaggeheugen, twee camera’s, een microSD kaartlezer, een microUSB poort, wifi en Bluetooth 4.0. Het geheel draait op Android 4.1 Jelly Bean met een aantal aanpassingen van Huawei zelf. Onze eerste ervaring met de Ascend Mate vind je in de hands-on review die we tijdens MWC 2013 maakten.

Ascend Mate kopen

De Huawei Ascend Mate is momenteel te koop bij onderstaande winkels voor een prijs van 449 euro. Ook is de phablet in combinatie met abonnement te koop.

PDAshop
Bol.com
Typhone
Belsimpel

  • Delen:
Huawei Ascend Mate
Android Jelly Bean (4.1)

Reacties

  1. T.A Blet
    15 mei, 2013 om 23:47

    Ik heb uit youtube filmpjes begrepen dat Google’s PlayStore niet vooraf is geinstalleerd.
    Het toestel moet eerst geroot worden en dan kan je de playstore erop zetten.
    welke nadelen zijn aan dit rooten verbonden.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.