Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Iconia B1-710: Nieuw design voor Acer’s 7 inch budgettablet

Geschreven door
Geplaatst op4 mei 2013, 13:41 CategorieAndroid

Nog geen drie maanden geleden introduceerde Acer haar eerste budget Android tablet in Nederland in de vorm van de Iconia B1-A71. Dit model wordt echter binnenkort opgevolgd door een tablet met iets betere specificaties en met een nieuw design.

Acer Iconia B1

De Acer Iconia B1 is al drie maanden in Nederland te koop en kan inmiddels gekocht worden voor iets meer dan 100 euro. Hiervoor krijg je onder meer een 1.2GHz dualcore processor, een 7 inch display met een resolutie van 1.024 bij 600 pixels, 512MB aan werkgeheugen, 8GB aan opslaggeheugen en Android 4.1 Jelly Bean als besturingssysteem. Het huidige model beschikt over een zwarte behuizing met een blauwe lijst en een blauwe sticker in de hoek. In onze review van de Iconia B1 waren we niet onder de indruk van het design en de kwaliteit van deze behuizing.

Acer-Iconia-B1-710-2

Nieuw design

Acer komt in juni met een nieuwe versie van de Iconia B1, welke de naam Iconia B1-710 draagt. Deze versie lijkt qua uiterlijk erg veel op de onlangs aangekondigde Iconia A1 tablet met een 7.9 inch display en Android 4.2 Jelly Bean. De nieuwe variant beschikt over een zwarte bezel met een witte behuizing zonder gekleurde lijst of stickers. Het uiterlijk is een stuk ‘schoner’ dan de huidige versie. Qua specificaties heeft Acer zoals het er nu uitziet alleen het werkgeheugen verhoogd van 512MB naar 1GB.

Acer-Iconia-B1-710-3

Prijs en beschikbaarheid

De Iconia B1-710 moet vanaf juni op de Europese markt verschijnen en krijgt een prijs van 129 euro voor de 8GB versie. Dit is 10 euro meer dan de adviesprijs van het huidige model met 8GB aan opslaggeheugen. Ook moet er in juli een 3G-model verschijnen voor een prijs van 179 euro. Acer Benelux heeft de tablet nog niet officieel aangekondigd dus voor wat betreft de Nederlandse beschikbaarheid en prijs moeten we nog een slag om de arm houden.

Via: Notebookitalia

  • Delen:
Acer Iconia B1-710
Android Jelly Bean (4.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.