id-me beveiligt zakelijke tablets met vingerafdrukidentificatie

29 mei 2013 1 Minuut 2 Reacties
vingerafdruk

Het Nederlandse bedrijf id-me uit 's-Hertogenbosch heeft een oplossing voor het beveiligen van zakelijke tablets geïntroduceerd. id-me is gespecialiseerd in biometrische identificatie en heeft voor zakelijke tabletgebruikers een portable vingerafdrukscanner met cloudservice voor biometrische identificatie ontwikkeld.

id-me geeft aan dat de markt voor zakelijk gebruik van tablets hard groeit en gebruikers op zoek zijn naar oplossingen op hun zakelijke documenten en gegevens te beveiligen. Omdat mensen hun vingerafdrukken altijd bij zich dragen, is dit volgens het bedrijf een makkelijker te gebruiken en veiliger alternatief voor de combinatie gebruikersnaam en wachtwoord. Omdat mensen hun vingerafdrukken nooit verliezen, levert biometrisch identificeren ook een besparing op in het beheren van alle wachtwoorden die regelmatig worden vergeten.

“De voordelen spreken voor zich: betere beveiliging die makkelijker te gebruiken en te beheren is”, aldus Joseph Kakisina, director productmarketing van id-me. “Natuurlijk zijn er nog andere biometrische identificatietechnieken, maar die zijn minder eenvoudig te implementeren en te gebruiken. Wij ondersteunen overigens ook het gelijktijdig gebruik van meerdere identificatietechnieken voor bijvoorbeeld 2-stapsverificatie, zoals de bekende sms-code.”

De nieuwe oplossing werd onlangs in combinatie met een HP ElitePad tablet en diverse zakelijke applicaties gepresenteerd tijdens Identity Access & Management in ‘s-Hertogenbosch.

Reacties (2)