Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘s-Hertogenbosch heeft eigen tabletmagazine: In ‘s-Hertogenbosch

Geschreven door
Geplaatst op7 mei 2013, 12:09 CategorieAndroid

De stad ‘s-Hertogenbosch zegt zelf de Nederlandse primeur te hebben met het tabletmagazine In ‘s-Hertogenbosch. Het magazine verschijnt vier keer per jaar voor iPad en Android-tablets en is gericht op promotie van de hoofdstad van Brabant.

Trotse Bosschenaer

Geboren en getogen in ‘s-Hertogenbosch kan ik deze app niet aan me voorbij laten gaan. ‘s-Hertogenbosch is een fantastische stad en verdient elke vorm van promotie. Maar kan deze app dat waar maken?

230MB

Na het installeren van de app kun je eigenlijk nog niets. Je hebt nu alleen de reader geïnstalleerd. Om iets te kunnen lezen zul je naar de library moeten gaan om de laatste editie van In ‘s-Hertogenbosch te downloaden. En die editie is maar liefst 230MB. Een flink bestand wat je bij voorkeur thuis downloadt waar je geniet van draadloos internet.

Als je het magazine opent zie je gelijk waar al die ruimte aan besteed is. Plaatjes, heel veel plaatjes. Het magazine is op een speelse manier vormgegeven. En alle highlights van ‘s-Hertogenbosch komen terug in het magazine.

In 's-Hertogenbosch app

Winkelen, cultuur, muziek enz

Het magazine richt zich op thema’s waaronder winkelen, cultuur en muziek. Omdat het magazine er echt op gericht is om de stad te promoten is er ook veel achtergrondinformatie te vinden van de echte Bossche bezienswaardigheden.

Meertalig

In ‘s-Hertogenbosch is interessant voor zowel de toeristen als stadsbewoners. Ook buitenlandse toeristen kunnen de app gebruiken. Alle content wordt namelijk meertalig aangeboden. In mijn ogen had dit iets eleganter opgelost kunnen worden. Nu wordt het magazine meertalig aangeboden zoals je het zou verwachten in traditionele printmedia. Meertalig op dezelfde pagina. En in een interactief magazine had dat natuurlijk interactief opgelost kunnen worden.

In 's-Hertogenbosch app

Interactiviteit

Over interactiviteit gesproken. Het magazine staat bol van de interactiviteit. Het magazine is met verschillende kanalen verbonden en laat zich heel intuïtief bedienen. Op de eerste pagina wordt nog wel even uitgelegd hoe je het magazine moet bedienen, maar mensen die al langer met een tablet werken kunnen er eenvoudig mee aan de gang. In de artikelen worden links gelegd met externe applicaties. Zo zijn bezienswaardigheden voorzien van een link naar Google Maps en wordt ook de link gelegd naar Facebook en Twitter.

Eerste editie is te downloaden

De eerste editie van In ‘s-Hertogenbosch is gratis te downloaden voor zowel de iPad als Android-tablets. In mijn optiek is het echt een aanrader voor iedereen die nader kennis wil maken met ‘s-Hertogenbosch.

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.