Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Intel Haswell chip verlengt accuduur tablets en laptops met 50 procent

Geschreven door
Geplaatst op24 mei 2013, 11:06 CategorieHardware

Begin deze maand kondigde Intel de Silvermont architectuur voor mobiele chips aan en één van de nieuwe processors die hierop gebaseerd is gaat onder de codenaam Haswell. Intel heeft hoge verwachtingen van de nieuwe generatie chips, zowel wat betreft de prestaties als de batterijduur.

De nieuwe Intel Haswell chips zijn de opvolgers van de huidige Ivy Bridge Core-processors en zijn ontwikkeld voor gebruik in krachtige hybride en convertible designs. Dit zijn laptops waarbij het geheel omgetoverd kan worden tot tablet. Eerder liet de chipfabrikant al weten de prestaties flink verbeterd zijn waardoor we zeer snelle Windows 8 tablets kunnen verwachten en vandaag laat Intel weten dat ook de batterijduur flink verbeterd zal zijn.

Volgens de chipfabrikant moeten laptops en tablets met een Haswell processor 50 procent langer meegaan op een volle lading dan designs met een Ivy Bridge processor. Dit is gebaseerd op het kijken van video- en fotomateriaal. Wanneer je minder intensieve taken uitvoert zou dit percentage volgens Intel hoger uit kunnen vallen. Dit is een welkome verbetering aangezien de batterijduur een belangrijk nadeel van de huidige generatie Windows 8 hybriden en convertibles. Tegenover krachtige prestaties staat in de meeste gevallen een batterijduur van zo’n 4 uur.

De verwachting is dat we volgende maand tijdens Computex 2013 de eerste laptops en hybride tablets voorbij zien komen die gebaseerd zijn op de nieuwe Haswell processor.

Via: PC World

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.