Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iTunes app voor Windows 8 laat voorlopig nog op zich wachten

Geschreven door
Geplaatst op10 mei 2013, 12:20 CategorieApplicaties

Hoewel iTunes al geruime tijd voor de desktopinterface van Windows 8 beschikbaar is wil Microsoft graag ook een applicatie die in de touch-interface gebruikt kan worden. Apple zou hier echter voorlopig geen trek in hebben.

De Windows Store van Microsoft is in vergelijking met de stores van Apple en Android nog maar matig gevuld. Er zijn inmiddels ruim 60.000 applicaties te vinden maar Microsoft verwacht dat dit aanbod de komende maanden hard zal groeien. Met name populaire applicaties voor andere platformen zullen de komende maanden ook voor Windows 8 verschijnen, aldus de softwaregigant.

Een iTunes applicatie is er echter nog niet maar Microsoft zou deze graag willen. Gebruikers van Windows RT tablets hebben namelijk geen mogelijkheid de desktopversie van iTunes te installeren en zijn afhankelijk van wat er in de Windows Store te vinden is. Windows CFO Tami Reller laat in een interview met CNN Money weten dat Microsoft Apple gevraagd heeft deze app te ontwikkelen maar Apple zou hier voorlopig geen gehoor aan willen geven. Tot die tijd moeten gebruikers het doen met de diensten van Microsoft zelf, waaronder Xbox Music en Xbox Video.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.