Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Leap Motion toont besturing middels bewegingen binnen Windows 8

Geschreven door
Geplaatst op21 mei 2013, 10:23 CategorieHardware

Leap Motion is een bedrijf dat al een tijdje werkt aan de mogelijkheid om computers te bedienen middels handgebaren, oftewel bewegingen. Vandaag heeft het bedrijf een demonstratievideo online gezet waarin getoond wordt hoe Windows 8 bediend kan worden zonder het scherm aan te raken.

Besturing middels bewegingen

Tablets zijn uitgerust met een touchscreen, steeds meer laptops worden voorzien van een touchscreen en we zien ook steeds meer monitoren voor desktop pc’s met een touchscreen verschijnen. Toch is een dergelijk scherm volgens Leap Motion nog relatief duur en daarom biedt het bedrijf de mogelijkheid software vóór in plaats van op het scherm te bedienen. Door een externe controller op een pc aan te sluiten kunnen bewegingen vóór het scherm geregistreerd worden en worden omgezet naar input voor de software.

Leap Motion voor Windows 8

In onderstaande video wordt de techniek getoond in combinatie met Windows 8 software. Volgens Leap Motion werken de bewegingen die je maakt op dezelfde manier als multi-touch op een touchscreen van een Windows 8 apparaat waardoor alle toepassingen binnen het besturingssysteem ondersteund worden.

Prijs en beschikbaarheid

De Leap Motion Controller voor Windows computers moet vanaf 22 juli in de VS verschijnen voor een prijs van 79,99 dollar. Ook is er toegang tot de Leap Motion App Store waar je applicaties kunt downloaden die besturing middels bewegingen ondersteunen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.