Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

LG bevestigt te werken aan nieuwe Android tablet

Geschreven door
Geplaatst op28 mei 2013, 10:22 CategorieAndroid

LG is de afgelopen anderhalf jaar nauwelijks actief geweest op het gebied van tablets maar daar komt snel verandering in. Eerder deze maand doken er in Korea al enkele berichten op waarin werd gesproken over een nieuwe tablet van de Koreaanse fabrikant en vandaag laat Won Kim, Head of Europe Marketing bij LG, weten dat er inderdaad een nieuwe poging gedaan wordt.

Optimus Pad

LG heeft een hele tijd geleden een Android tablet op de markt gebracht maar de kans is groot dat je niet eens meer weet wat de naam van dit model was en wat de unieke feature was. Het was de LG Optimus Pad met een formaat van 8.9 inch en twee camera’s op de achterzijde. Met deze camera’s konden 3D opnamen gemaakt worden die ook op het scherm van de tablet terug te kijken waren. Maar, met name door de te hoge prijsstelling (800 euro bij de lancering) en de matige marketing is deze tablet nooit een succes geworden.

Nieuwe Android tablet LG

Dat betekent echter niet dat LG de moed heeft opgegeven. In een gesprek met Nutech laat Won Kim, Head of Europe Marketing bij LG, weten dat het bedrijf interesse heeft in de multiplatformtrend waarbij mensen telefoons, tablet en laptops gebruiken. LG heeft de afgelopen jaren de markt voor tablets op de voet gevolgd en dat moet dit jaar nog zijn vruchten afwerken. Won Kim bevestigt dan ook dat LG dit jaar nog een Android tablet op de markt brengt.

IFA 2013

Wat we precies van de tablet kunnen verwachten is vooralsnog onduidelijk maar de kans dat LG zich twee keer aan dezelfde steen stoot lijkt klein. Een tablet met twee camera’s voor 3D opnamen en een prijs van zo’n 800 euro kunnen we dan ook met 99 procent zekerheid uitsluiten. Voor al het andere moeten we waarschijnlijk wachten tot IFA 2013 van start gaat in september.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.