Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

LG Optimus G Pro vanaf augustus te koop voor 599 euro

Geschreven door
Geplaatst op27 mei 2013, 12:10 CategorieAndroid

Afgelopen februari presenteerde LG de Optimus G Pro. Dit toestel beschikt over een 5.5 inch display en kan dus net als de Galaxy Note II in de phablet-categorie geplaatst worden. De Koreaanse fabrikant laat vandaag weten dat de Optimus G Pro in augustus naar Nederland moet komen voor een prijs van 599 euro.

LG Optimus G Pro

De LG Optimus G Pro is een smartphone met 4G-functie en beschikt over een 5.5 inch IPS LCD display met een Full HD resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels. Het display is licht gebogen, iets dat LG de naam 2,5D meegegeven heeft. Verder is de phablet uitgerust met een 13 megapixel camera aan de achterzijde waarmee Full HD foto’s, Full HD video’s en 360 graden panorama foto’s gemaakt kunnen worden, een infrarood sensor waarmee het toestel als afstandsbediening gebruikt kan worden en ondersteuning voor NFC, Miracast en Bluetooth.

Ook is het toestel uitgerust met een Qualcomm Snapdragon 600 processor met een kloksnelheid van 1.7GHz, 2GB aan werkgeheugen, 32GB aan opslaggeheugen en een microSD kaartlezer om het geheugen uit te breiden.

De Optimus G Pro draait op Android 4.1.2 Jelly Bean met een aantal toepassingen die door LG zelf toegevoegd zijn. Zo beschikt het toestel over QSlide waarmee binnenkomende berichten semi-transparant over een openstaande applicatie getoond kunnen worden, de QRemote applicatie om het toestel als afstandsbediening te gebruiken, Cheese Shutter waarmee een foto genomen wordt zodra je “Cheese” zegt en Smart Video waarmee een video gepauzeerd kan worden zodra je wegkijkt.

Prijs en beschikbaarheid

De 5.5 inch LG Optimus G Pro moet in augustus in Nederland te koop zijn voor een prijs van 599 euro. Het toestel komt in een witte en een zwarte variant.

  • Delen:
LG Optimus G Pro
Android Jelly Bean (4.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.