Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Logitech lanceert bedraad toetsenbord voor de iPad

Geschreven door
Geplaatst op22 mei 2013, 11:35 CategorieAccessoires

Logitech heeft sinds de lancering van de iPad al een groot aantal keyboards, in allerlei soorten, maten en kleuren, op de markt gebracht. Al deze keyboards hebben echter één ding gemeen: ze zijn draadloos. Daar komt nu verandering in met de introductie van het Logitech Wired Keyboard for iPad.

Logitech Wired Keyboard for iPad

In tegenstelling tot eerder gelanceerde toetsenborden beschikt deze accessoire over een kabel waarmee de koppeling met een iPad gemaakt wordt. De accessoire is uitgerust met zowel een Lightning- als 30 pins-connector en kan daardoor met alle reeds gelanceerde iPads verbonden worden. Volgens Logitech is het nieuwe keyboard ideaal voor op scholen waar het voor leraren lastig is diverse tablets met draadloze toetsenborden te verbinden. Met één kabel gaat aansluiten snel en eenvoudig. Bovendien heb je geen last van lege batterijen in het toetsenbord.

Het keyboard zelf is van volledig formaat en daardoor volgens Logitech comfortabel te gebruiken voor bijvoorbeeld het bewerken van documenten. Op het keyboard bevinden zich naast de standaard QWERTY-toetsen ook specifieke toetsen voor snelkoppelingen binnen iOS. Zo kun je met één knop direct naar het beginscherm, kun je spraakassistent Siri activeren en kun je snel schakelen tussen applicaties. Logitech heeft de accessoire naar eigen zeggen voorzien van een speciaal ‘spill-resistant’ design waardoor je het geheel eenvoudig schoon kunt houden.

Prijs en beschikbaarheid

Het Logitech Wired Keyboard for iPad is op dit moment alleen nog in de VS gelanceerd en moet daar te koop zijn voor een prijs van 59,99 dollar. Of en wanneer het toetsenbord naar Nederland komt is nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.