Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Mailbox app is er nu ook voor de iPad

Geschreven door
Geplaatst op24 mei 2013, 10:32 CategorieApple

Mailbox, de zeer populaire email-client, is er nu ook voor de iPad. De app die je Gmail-inbox verandert in een takenlijst is al een tijdje beschikbaar voor de iPhone, maar de makers hebben gisteren een iPad versie van de app gelanceerd.

Mailbox: inbox als takenlijst

Mailbox behandelt jouw inbox als een takenlijst. Het doel is simpel: Aan het einde van de dag moet jouw inbox leeg zijn! Bij elke mail geef je aan of je hem wilt verwijderen, archiveren, aan een lijst wilt toevoegen of dat je een herinnering krijgt om hem op een later tijdstip af te handelen. Deze acties voer je uit met een veegbeweging, zowel op de iPhone als op de iPad.

De layout

Mailbox op de iPad ziet er erg overzichtelijk uit. De app werkt erg soepel en de layout is erg herkenbaar. Zoals in de meeste email-clients is er links een balk met de mappen en labels die je in Gmail aan hebt gemaakt. Rechts is plaats voor de geselecteerde mail. Vanuit dit scherm kun je alle Mailbox acties uitvoeren. Op de iPad werkt de app op het moment alleen in landschapsmodus.

Belangrijk om te weten

Twee dingen zijn wel even belangrijk om te weten voordat je met de Mailbox app aan de slag gaat. 

  1. Gmail labels die je wilt gebruiken moeten als sublabel aangemaakt worden onder het label Mailbox
  2. Mailbox is recent overgenomen door Dropbox, dus je gaat ermee akkoord dat al jouw mailverkeer over de servers van Dropbox loopt

Als je hier geen problemen mee hebt is Mailbox echt een aanrader. Het is fijn om een app te hebben die niet alleen jouw mail beheert, maar jouw ook helpt om jouw inbox leeg te houden.

Mailbox is gratis te downloaden in de App Store.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.