Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

MediaTek lanceert MT8125 quadcore chip voor tablets

Geschreven door
Geplaatst op30 mei 2013, 12:50 CategorieHardware

Nu tablets steeds goedkoper worden, of eigenlijk fabrikanten steeds goedkopere tablets in het assortiment opnemen, moet er natuurlijk ergens op bespaard worden. Dit speelt direct in de kaarten van Chinese chipfabrikanten, waaronder MediaTek. Het bedrijf heeft deze week een nieuwe quadcore processor voor tablets aangekondigd.

MediaTek MT8125 processor

De chips van MediaTek zijn al in diverse Android tablets van grote fabrikanten te vinden, waaronder de Lenovo IdeaTab A1000 en de Acer Iconia B1. MediaTek ziet echter veel meer mogelijkheden en introduceert daarom deze week de nieuwe MT8125 quadcore processor. Deze chip is gebaseerd op vier ARM Cortex A7 kernen en heeft een kloksnelheid van 1.5GHz.

De nieuwe chip beschikt over een PowerVR Series 5 grafische processor en ondersteunt 3G HSPA+ mobiel internet, wifi, Bluetooth en Miracast. Met deze laatste feature is het mogelijk om draadloos content te streamen van je tablet naar een tv. Volgens MediaTek kan de nieuwe chip gebruikt worden in tablets met een resolutie tot maximaal 1.920 bij 1.200 pixels en wordt een camera tot 13 megapixels ondersteund.

Eén van de eerste tablets die met de nieuwe chip is uitgerust is de Acer Iconia A1, welke volgende week in Nederland moet verschijnen voor een prijs van 199 euro.

  • Delen:

Reacties

  1. Max
    30 mei, 2013 om 21:58

    Ben benieuwd of deze ook in de Android Sticks verwerkt gaan worden nu draaien alle quad core sticks zoals deze http://www.androidmediacenter.nl op de RK3188. Misschien werkt het hardware decoding met dee Mediatek chipset wel in XBMC?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.