Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Meer bronnen bevestigen Galaxy Tab 3 met Intel processor

Geschreven door
Geplaatst op31 mei 2013, 10:04 CategorieHardware

Er gaan al weken geruchten rond over een Galaxy Tab 3 tablet van Samsung die uitgerust wordt met een processor van Intel. Deze op het eerste gezicht wat vreemde combinatie lijkt steeds waarschijnlijker te worden aangezien vandaag nog twee doorgaans betrouwbare websites het gerucht bevestigen.

Samsung Galaxy Tab 3 met Intel chip

Zowel Reuters als de Korea Times laten vandaag weten van hun eigen bronnen vernomen te hebben dat de Samsung Galaxy Tab 3 (10.1) niet zal beschikken over een van Samsung’s eigen Exynos processors maar over een Intel Clover Trail+ chip die gebaseerd is op de x86 architectuur. De tablet draait echter nog steeds op Android, waarschijnlijk Android 4.2 Jelly Bean.

Dit is natuurlijk nogal opvallend aangezien Samsung zelf de Exynos processors maakt maar volgens de bronnen zou de Koreaanse fabrikant minder afhankelijk van deze eigen processors willen zijn door de beperkte aanvoer, terwijl Intel momenteel zeer aantrekkelijke prijzen en een nauwe samenwerking biedt om het marktaandeel in de tabletmarkt te kunnen vergroten. Intel zou volgens de Korea Times zelfs het aantal personeelsleden dat in Korea gestationeerd is flink uitgebreid hebben en speciaal inzetten voor Samsung projecten.

Wat betreft de overige specificaties zou de Galaxy Tab 3 (10.1) beschikken over een 10.1-inch display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, 1.5GB of 1GB aan werkgeheugen, 16GB of 32GB aan opslaggeheugen, wifi en optioneel 3G/4G.

Presentatie 20 juni

Gisteren dook de tabletal op bij de Amerikaanse FCC en ook verscheen de mogelijk eerste afbeelding van de tablet. Samsung heeft op 20 juni een persevenement gepland staan waar we waarschijnlijk de tablet in levende lijve gaan zien.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.