Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Meer details Samsung Galaxy Tab 3 (8.0) duiken op

Geschreven door
Geplaatst op11 mei 2013, 12:17 CategorieAndroid

Samsung heeft eind vorige maand de 7 inch Galaxy Tab 3 (7.0), het eerste model in de nieuwe Galaxy Tab 3 serie, aangekondigd maar daar blijft het niet bij. De Koreaanse fabrikant komt hoogstwaarschijnlijk ook nog met een 8 inch en een 10.1 inch variant. Van de 8 inch variant zijn deze week de mogelijke specificaties al opgedoken.

FCC documenten

Bij de Amerikaanse FCC, een instantie die certificaten voor draadloze communicatie afgeeft, is deze week een tablet van Samsung met modelnummer SM-T310 opgedoken. Kijkend naar eerdere geruchten, het feit dat de Galaxy Tab 3 (7.0) modelnummer SM-T210 heeft en het formaat van de tablet gaat het hier hoogstwaarschijnlijk om de Galaxy Tab 3 (8.0). Uit de informatie van de FCC kunnen we verder halen dat de tablet beschikt over 16GB aan opslaggeheugen, Bluetooth communicatie en wifi.

Specificaties Galaxy Tab 3 (8.0)

Dat is echter niet alles want vandaag is de tablet ook opgedoken in benchmarkresultaten. Hier wordt gesproken over modelnummer SM-T311, wat waarschijnlijk één van de varianten is waarin de tablet gelanceerd wordt (met of zonder 3G). Uit deze resultaten kunnen we halen dat de Galaxy Tab 3 (8.0) beschikt over een 8 inch display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, een 1.5GHz Samsung Exynos 4412 processor en een quadcore Mali 400 grafische processor. De tablet draait op Android 4.2.2 Jelly Bean, de op dit moment meest recente versie van Android, met waarschijnlijk daar overheen Samsung’s TouchWiz interface.

Verder details ontbreken op dit moment nog en Samsung heeft het bestaan van de 8 inch tablet nog niet bevestigd.

Bovenstaande afbeelding is van de 7 inch Galaxy Tab 3 (7.0)

 • Delen:

Gerelateerde berichten

Reacties

 1. Take A Money
  11 mei, 2013 om 15:49

  Weer zon 2011-2012 resolutie echt zonde

 2. sander
  11 mei, 2013 om 19:53

  Hoho daarbij krijg wel touchwiz bij dus dat maakt het weer dragelijk.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.