Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Microsoft komt begin 2014 met goedkope 7.5 inch Surface tablet’

Geschreven door
Geplaatst op3 mei 2013, 11:15 CategorieHardware

Gisteren verscheen het gerucht dat Microsoft in juni met één of meerdere kleinere Surface tablets zou komen maar blijkbaar is nog niet iedereen hiervan overtuigd. Vandaag zijn namelijk nieuwe berichten opgedoken waarin gesproken wordt over een 7.5 inch Surface tablet die begin 2014 op de markt moet verschijnen.

7.5 inch Surface tablet

Dat Microsoft met nieuwe Surface tablets komt als opvolgers van de Surface RT en Surface Pro staat zo goed als vast maar wanneer deze gelanceerd worden en wat we er precies van kunnen verwachten is nog onduidelijk. Vandaag laat Richard Shim, een analist van NPD DisplaySearch, tegenover CNET weten dat bronnen bij toeleveranciers tegenover het bedrijf aangegeven hebben dat Microsoft begin 2014 een kleinere Surface tablet lanceert.

De nieuwe Surface tablet zou een formaat van 7.5 inch krijgen en beschikken over een hoge resolutie van 1.400 bij 1.050 pixels. Dit komt neer op 233 pixels per inch, wat hoger is dan de gemiddelde 7 inch tablet die momenteel te koop is. Volgens Richard Shim is de uitrol van Windows 8.1, de update die grote veranderingen moet doorvoeren binnen Windows 8 en optimalisaties voor lagere resoluties moet bevatten, een belangrijke reden voor de latere (in vergelijking met andere geruchten) lancering. Microsoft zou er volgens Shim niks aan hebben om de kleinere Surface voor de introductie van Windows 8.1 te lanceren. De verwachting is dat de update pas na de zomer uitgerold wordt.

Goedkopere Surface tablet

NPD DisplaySearch baseert de uitspraken op planningen bij fabrikanten en leveranciers van componenten voor de nieuwe Surface tablet. Hieruit valt volgens het onderzoeksbureau op te maken dat de massaproductie pas in 2014 van start gaat. Ook valt er volgens DisplaySearch uit op te maken dat Microsoft hoge verwachtingen heeft met ‘meerdere miljoenen’ exemplaren die van de band moeten rollen. Wat betreft de prijs verwacht het onderzoeksbureau dat Microsoft voor een bedrag van 399 dollar gaat maar de kans is groot dat dit nog iets lager uitvalt.

Voorlopig blijft het echter bij speculeren en weten we pas zeker wat er gaat komen wanneer Microsoft zelf iets aankondigt. De eerste mogelijkheid hiervoor is in juni, wanneer de Build-conferentie van de softwaregigant plaatsvindt.

  • Delen:
Microsoft Surface (Windows RT)
Windows RT

Reacties

  1. ajon
    03 mei, 2013 om 11:56

    De vraag hierbij is zal Microsoft ARM-gebaseerde (Windows RT) tablets blijven produceren?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.