Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft lanceert 256GB Surface Pro met nieuwe Touch Covers in Japan

Geschreven door
Geplaatst op29 mei 2013, 11:55 CategorieHardware

Nog een paar dagen geduld en dan kunnen we ook in Nederland naar de winkel voor Microsoft’s meest krachtige Surface tablet, de Surface Pro. Hier kunnen we naar de winkel voor een 64GB en een 128GB variant, maar in Japan wordt ook een 256GB variant met nieuwe Touch Covers gelanceerd.

Microsoft heeft momenteel twee Surface tablets gelanceerd; de Surface RT met Windows RT en een Tegra 3 processor, en de Surface Pro met Windows 8 Pro en een Intel Ivy Bridge processor. Voor meer informatie kun je terecht in ons artikel over de verschillen tussen de Surface RT en Surface Pro. De RT-variant is al een tijdje in Nederland te koop en de Pro-variant moet deze week in ons land verschijnen.

Nieuwe variant Surface Pro

In Japan wordt de Surface Pro ook deze week gelanceerd maar met wat aanpassingen. De nieuwe variant die daar verkocht wordt beschikt namelijk over 256GB aan SSD opslaggeheugen waar tot op heden alleen 64GB of 128GB gekozen kon worden. Daarnaast wordt de tablet standaard uitgerust met de volledige versie van Office 2013, een pakket dat onder andere in Nederland los aangeschaft moet worden. Ook de Touch Covers hebben in Japan een update gekregen met nieuwe en opvallende designs. Het gaat hier echter om een beperkte oplage die waarschijnlijk niet naar andere landen komt.

Review

Vorige week hebben we een uitgebreide review van de Surface Pro gepubliceerd waarin we met name enthousiast waren over de krachtige prestaties, de goede bouwkwaliteit en het indrukwekkende display.

Via: The Verge

 • Delen:
Microsoft Surface (Windows 8 Pro)
Windows 8

Reacties

 1. Stef
  29 mei, 2013 om 14:00

  Wat zijn ze toch ontiegelijk dom bezig bij Microsoft. Deze melding zorgt ervoor dat ik nu niet de 128GB versie haal morgen. En als de 256GB niet snel hier heen komt hoeft het eigenlijk al helemaal niet meer.. Bedankt Microsoft voor het laten zien hoeveel jullie om de klant geven (sarcasm).

 2. wout :D
  29 mei, 2013 om 21:56

  Wat is eigenlijk het verschil tussen de nieuwe en de oude touch covers ??

  • Martijn Chel
   29 mei, 2013 om 22:11

   Puur het design (opdruk) zoals ik het zie.

   • Stef
    30 mei, 2013 om 21:12

    waarschijnlijk wel inderdaad meer met oosterse sferen of zoiets.
    Microsoft gaat hem nu toch ook snel naar de rest van de wereld brengen waarschijnlijk, maar ik ga niet nog een maand wachten. Dan koop ik wel een tablet van Lenovo of zo.

 3. Paulo Dekkers
  04 juni, 2013 om 23:23

  Wie van jullie weet uit ervaring of zou het voor mij kunnen testen of de Surface PRO ook werkt met een wacom stilus van de wacom cintic 22HD?

  Ik krijg in de winken nier de gelegenheid om dat te testen. De stilus die er bij zit heeft maar 1 knop op de pen een tweede knop zou fijn zijn. (als dat werkt)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.