Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft Office Web Apps krijgen ondersteuning voor Android tablets

Geschreven door
Geplaatst op8 mei 2013, 11:46 CategorieAndroid

Microsoft heeft deze week aangekondigd een aantal grote updates door te voeren voor de Office Web Apps. Zo krijgen de apps meer functionaliteit en wordt er ondersteuning voor Android tablets toegevoegd.

Office Web Apps

De Office Web Apps werden in 2010 door Microsoft geïntroduceerd als aanvulling op de Office desktop-ervaring waarmee onderweg snel content bekeken en bewerkt kan worden. Inmiddels zijn we een aantal jaar verder en is het mogelijk om met meerdere personen samen te werken en vanaf nagenoeg elk willekeurig apparaat toegang tot documenten te krijgen. De komende tijd worden er nog meer nieuwe functies toegevoegd en krijgen de apps ondersteuning voor Android tablets.

Nieuwe functionaliteit

Er was al ondersteuning voor de iPad en Windows 8 tablets maar Microsoft geeft aan dat binnenkort ook gebruikers van een Android tablet de functionaliteit van Office Web Apps kunnen gebruiken. Het gebruik blijft echter wel beperkt tot de Chrome browser. Andere browsers werken volgens Microsoft niet met de apps. Daarnaast geeft Microsoft aan nieuwe functies toe te voegen, waaronder nieuwe features om met meerdere personen in realtime samen te werken. Ook wordt de interface geoptimaliseerd om de gebruikservaring te verbeteren en wil Microsoft het gebruik van de Web Apps dichterbij de desktop-ervaring brengen.

Wanneer de nieuwe functionaliteit doorgevoerd wordt is niet duidelijk.

Via: Microsoft

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.