Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft Surface Pro vanaf 30 mei te koop in Nederland voor 886 euro

Geschreven door
Geplaatst op16 mei 2013, 9:49 CategorieHardware

Eind april maakte Microsoft bekend dat ook de Surface Pro naar meerdere landen, waaronder Nederland, zou komen maar bestond over de prijs nog geen duidelijkheid. Vandaag heeft de softwaregigant tegenover Tablets Magazine laten weten dat de tablet vanaf 30 mei in de winkels moet liggen voor een prijs vanaf 886 euro.

Surface RT vs Surface Pro

De Microsoft Surface Pro is de tweede tablet die Microsoft in Nederland lanceert. We kunnen al een tijdje naar de winkel voor de Surface RT, een tablet met hetzelfde formaat als de Pro-variant maar draaiend op het Windows RT besturingssysteem. Dat is echter niet het enige verschil tussen beide tablets. Eerder hebben we al een uitgebreid artikel geschreven waarin alle verschillen tussen de Surface Pro en Surface RT uitgelegd worden. Voor onze ervaringen met het eerste model kun je terecht in onze uitgebreide Surface RT review.

Vanaf 886 euro

Vanaf eind mei verschijnt de Surface Pro dus in de Nederlandse winkels en voor een prijs van 886 euro krijg je de variant met 64GB aan opslaggeheugen. Voor 100 euro extra kun je de variant met 128GB aan opslaggeheugen kopen. Daarnaast is het mogelijk de Touch Cover (119,99 euro) of Type Cover (129,99 euro) met geïntegreerd keyboard aan te schaffen. Bekijk onze review en vergelijking van beide covers. De tablet zal online worden verkocht via de Microsoft Store, maar ook via retailers als in de Media Markt, Saturn, Dixons, Mycom en Paradigit.

Specificaties

Wat betreft de overige specificaties beschikt de Microsoft Surface Pro onder meer over een 10.6 inch ClearType HD display met een Full HD resolutie, een Intel Core i5 processor, 4GB aan werkgeheugen, een microSD kaartlezer om het geheugen uit te breiden, een stylus die standaard meegeleverd wordt, een USB 3.0 poort en een Mini DisplayPort. De tablet draait op Windows 8 Pro.

  • Delen:
Microsoft Surface (Windows 8 Pro)
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.